Іван Мунтян  привітав учасників фольклорно-етнографічного свята «Від Різдва Христового до Йордану»

Іван Мунтян привітав учасників фольклорно-етнографічного свята «Від Різдва Христового до Йордану»

14.01.2019, 13:04

Дванадцяте театралізоване фольклорно-етнографічне свято «Від Різдва Христового до Йордану» відбулося у неділю, 13 січня, на території Чернівецького обласного музею народної творчості, архітектури та побуту у м. Чернівцях.

Так, численні гості фестивалю мали гарну можливість переконатися у неповторності буковинських колядок та щедрівок, а також танцювальних композицій у виконанні народних аматорських колективів, що представляли різні райони області.

Найвибагливіших поціновувачів фольклору своїми виступами потішили учасники заслуженого академічний Буковинського ансамблю пісні і танцю ім. Андрія Кушніренка Чернівецької обласної філармонії ім. Дмитра Гнатюка.

Також усі охочі могли придбати новорічно-різдвяні сувеніри, виготовлені буковинськими народними майстрами.

Організаторів, гостей та безпосередніх учасників мистецького дійства привітав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

На церемонії відкриття 12-го театралізованого фольклорно-етнографічного свята «Від Різдва Христового до Йордану» привітав з Різдвом Христовим та прийдешніми святами усіх краян та гостей з усієї України, які зібралися в обласному музеї народної творчості, архітектури та побуту, аби сповна насолодитись неповторним мистецьким дійством, що увібрало в себе автентичні традиції буковинської коляди та маланки, - поділився враженнями Іван Мунтян. - Різдвяні колядки, щедрівки та буковинську переберію привезли з собою до столиці Буковини з усіх куточків нашого краю народні аматорські та професійні колективи, аби позмагатися між собою у майстерності виконання та потішити шанувальників народної творчості.

- До слова, учасники дійства не забули привітати й наших оборонців, завдяки яким сьогодні ми маємо можливість святкувати. Зокрема, заспівали різдвяну колядку для військовослужбовців Військово-Морських Сил ЗСУ, які перебувають у російському полоні.

 - Також був дуже приємно вражений виступом колективу з моїх рідних Опришен на Глибоччині. Що би хто не говорив, а народні традиції потрібно берегти, примножувати та доносити до прийдешніх поколінь. Адже це неповторна культура та історія нашого народу, - висловив переконання голова Чернівецької обласної ради. 

Принагідно ознайомив гостей з безцінними пам’ятками архітектури та культури, які дісталася нам від дідів-прадідів, а нині знаходяться на території музею народної творчості, архітектури та побуту, що є комунальною установою обласної ради. Власне, за останній рік було зроблено чимало для відновлення та збереження цих унікальних споруд, що якнайкраще передають побут буковинського села середини 19-го початку 20-го століть, - розповів гостям з різних областей України посадовець. 

1