Іван Мунтян взяв участь в урочистостях з нагоди 400-річчя першої письмової згадки про село Дорошівці Заставнівського району

Іван Мунтян взяв участь в урочистостях з нагоди 400-річчя першої письмової згадки про село Дорошівці Заставнівського району

21.07.2017, 18:49

Сьогодні, 21 липня, Патріарх  Київський та всієї Руси – України Філарет відслужив святкову літургію в селі Дорошівці Заставнівського району. Святійший завітав до Дорошівців з нагоди відзначення 400-річчя першої писемної згадки про село. Разом із громадою села Дорошівці  Святійший Патріарх молився за перемогу України над агресором та утвердження миру в нашій державі.

Участь у святковому богослужінні, яке у Свято-Василівській церкві с.Дорошівців Заставнівського району відправив Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет разом з представниками місцевої влади та громади взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян сьогодні, 21 липня. Богослужіння відбулося в рамках архіпастирського візиту предстоятеля Української Православної Церкви Київського Патріархату на Буковину.

Близько півтисячі вірян взяли участь в божественній літургії. Під час проповіді Патріарх  Київський та всієї Руси – України Філарет закликав буковинців до патріотичності, віри у перемогу українського війська, у краще майбутнє держави. Його Святість наголосив на важливості патріотизму та національної єдності задля збереження Української Держави. Святійший Патріарх наголосив на тому, що для побудови міцної держави, українцям потрібно своїми рішеннями та вчинками утверджувати християнські цінності кожного дня, кожної хвилини.

Урочистою ходою разом з громадою села Дорошівці, Патріарх  Філарет завітав на урочисті заходи з нагоди 400-річчя від першої писемної згадки про Дорошівці, які відбувалися на місцевому стадіоні. Високоповажні гості привітали громаду зі святом. Святійший Патріарх високими церковними нагородами посмертно нагородив воїнів - учасників антитерористичної операції із Заставнівщини, які відали своє життя за територіальну цілісність та незалежність України. Також, в рамках заходу, високими церковними відзнаками Святійший Патріарх нагородив духовенство Заставніщини.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради та ОДА

1