Іван Мунтян вшанував пам’ять усіх полеглих за свободу та незалежність України і привітав її захисників (+звернення)

Іван Мунтян вшанував пам’ять усіх полеглих за свободу та незалежність України і привітав її захисників (+звернення)

13.10.2019, 09:09

Напередодні Дня захисника України на знак глибокої пошани та вдячності, вшанування пам’яті усіх полеглих за свободу та незалежність України голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян поклав квіти до пам'ятника Героям Буковинського куреня та меморіальної дошки буковинським Героям, які загинули на Сході нашої держави.

Спільно з громадою Іван Мунтян помолився за людській рід, за мир та добро на нашій землі. Висловив слова глибокої вдячності тим, хто віддав на служіння Батьківщині частину свого серця.

- Вірю, що Божа ласка, яка є над нами, буде завжди давати нам розум і мудрість, - висловив переконання голова Чернівецької обласної ради. 

Звертаючись до учасників урочистих зборів з нагоди Дня захисника України, Іван Мунтян подякував всім, хто сьогодні доблесно відстоює суверенітет і територіальну цілісність України. Наголосив, що направду, це свято увібрало в себе багаті традиції, уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її історії.

Висловив найщиріші слова вдячності всім тим, хто сьогодні бореться за нашу державу. Адже ці мужні люди зробили неможливе для нас, віддали найдорожче, пожертвувавши життям. Ми зобов’язані завжди пам’ятати, що за кожного з нас стоять чисті серцем та незламні духом. Побажав всім нам, від простого громадянина і до Президента, бути гідними наших мужніх воїнів та стати на захист нашої держави та майбутнього покоління.

На завершення, відзначив наших захисників Почесними відзнаками обласної ради «За заслуги перед Буковиною», Почесними грамотами обласної ради нагородив волонтерів.

З особливим хвилюванням та трепетом нагородив Почесною відзнакою обласної ради «За заслуги перед Буковиною» Діяконюк Ольгу Миколаївну – матір Героя Івана Діяконюка, який загинув у 2014 році, захищаючи Луганський аеропорт.

ЗВЕРНЕННЯ Голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна  з нагоди Дня захисника України

Шановні краяни!

14 жовтня, у день величного свята Покрови Пресвятої Богородиці наш народ, усе світове українство відзначає День захисника України. Цієї золотосяйної пори ми вшановуємо життєвий подвиг та бойову звитягу справжніх носіїв українського національного духу – лицарів Запорізького козацького війська, учасників національно-визвольних змагань українського народу, січових стрільців, ветеранів Другої світової війни, вояків Української Повстанської Армії. Героїв Небесної Сотні, ветеранів Антитерористичної операції та учасників Операції Об’єднаних Сил на Сході України.

У доземному поклоні схилімося на знак вдячної пам’яті про безсмертний подвиг мужніх оборонців української землі від ворожої навали, які віддали свої життя задля свободи і незалежності Батьківщини. Будьмо гідними високої честі захищати нашу єдину, соборну та неподільну Вітчизну, усіма силами зміцнювати обороноздатність та національну безпеку        

України!

Нехай повниться щастям та благополуччям, здоров’ям та добром кожен ваш день, а звитяга наших захисників хай надихає вас на нові успіхи у щоденній праці задля достойного життя під мирним українським небом на святій Шевченковій землі!  

Слава Ісусу Христу!

Слава Україні!

Героям Слава!

 З повагою

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян

1