Іван Мунтян вшанував пам'ять Леоніда Каденюка у Клішківцях

Іван Мунтян вшанував пам'ять Леоніда Каденюка у Клішківцях

30.08.2019, 23:09

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян мав за честь разом з жителями Клішковецької ОТГ та поважними гостями, які сьогодні завітали на нашу Хотинщину, відкрити пам’ятник уродженцю цього мальовничого куточку нашого краю, першому космонавту незалежної України, Герою України Леоніду Костянтиновичу Каденюку.

Звертаючись до присутніх Іван Мунтян наголосив, що навіть зараз усім нам важко повірити, що Леонід Костянтинович уже не з нами, втім пам’ять про цю надзвичайно позитивну, доброзичливу, благословенну Богом людину житиме у нашим серцях довіку. Посадовець додав, що сьогодні своє 20-річчя відзначає школа, яку свого часу закінчив, а згодом про реконструкцію якої подбав Леонід Каденюк. Сьогодні вона гордо носить його ім’я.

Іван Мунтян висловив переконання, що кожен з нас та всі клішківчани, особливо юні, коли проходитимуть біля цього чудового пам’ятника, будуть обов’язково згадувати про Леоніда Костянтиновича, його життєвий шлях, патріотизм, визначні здобутки, любов до України і те, що саме він першим розгорнув синьо-жовтий прапор в космосі.

Достойників з числа меценатів та усіх, хто у той чи інший спосіб долучився до увічнення пам’яті про нашого славного земляка, нагородив відзнаками обласної ради. Зокрема, Почесну відзнаку обласної ради «За заслуги перед Буковиною» вручив депутату Верховної Ради України 8-го скликання Василю Амельченку.

1