Іван Мунтян зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Румунії в Україні

Іван Мунтян зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Румунії в Україні

10.07.2019, 20:40

Протокольна зустріч голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна і Надзвичайного та Повноважного Посла Румунії в Україні пана Крістіана-Леона Цуркану відбулась сьогодні, 10 липня. Сторони зокрема обговорили перспективи подальшого розвитку українсько-румунських відносин в частині транскордонного співробітництва.

Так, Іван Мунтян подякував Надзвичайному та Повноважному Послу Румунії в Україні за незмінну підтримку України та постійну увагу до питань розвитку взаємокорисних партнерських відносин між партнерськими регіонами по обидва боки кордону, а також наголосив на тому, що крайова представницька влада і надалі робитиме усе залежне для залучити європейських інвестицій у розвиток Чернівецької області.

Відтак посадовець поінформував пана Крістіана-Леона Цуркану проте, що спільна проектна пропозиція Чернівецької обласної та Сучавської повітової рад «Покращення транспортної інфраструктури транскордонної території Чернівці-Сучава (Шепіт-Ізвоареле Сучевей)» загальною вартістю понад 2 млн. євро успішно пройшла другий, найбільш складний та відповідальний етап конкурсного відбору для отримання фінансування в межах Спільної Операційної Програми «Румунія – Україна 2014-2020».

Іван Мунтян також висловив переконання у тому, що дружні відносини між Україною та Румунією є додатковою запорукою успішної євроінтеграції нашої держави та побажав пану Надзвичайному та Повноважному Послу Румунії в Україні приємних вражень від перебування у столиці нашого краю.

Це не останній інфраструктурний транскордонний проект, з яким ми будемо працювати. На цьому наголосив голова крайового парламенту Буковини Іван Мунтян сьогодні, 10 липня, під час наради за участю керівників партнерських організацій проектної пропозиції Спільної Операційної Програми «Румунія – Україна 2014-2020» «Покращення транспортної інфраструктури транскордонної території Чернівці-Сучава (Шепіт-Ізвоареле Сучевей)», яку Чернівецька обласна рада як головний партнер подала на розгляд відбіркового комітету.

«Наприкінці травня наша проектна пропозиція успішно пройшла другий, найбільш складний етап оцінювання. Тепер нам залишається лише якісно підготувати техніко-економічне обґрунтування проекту, яке повинне відповідати вимогам українського та румунського законодавства, та надати його на перевірку до Спільного технічного секретаріату. Власне саме на це хочу звернути вашу увагу. Ми повинні зробити усе залежне, щоб реалізувати цей проект у відведені строки та відповідно до вимог європейських донорів. Адже це – не останній інфраструктурний транскордонний проект, з яким ми будемо працювати, оскільки як бачимо, центр не поспішає передавати регіонам кошти, необхідні для розвитку місцевої прикордонної і транспортної інфраструктури. Відповідно, аби виправдати довіру людей, мусимо брати приклад з наших сусідів та залучати якнайбільше європейських грантових коштів», – відзначив Іван Мунтян, звертаючись до учасників наради.

12 липня 2019 року о 12:30 у фойє третього поверху Чернівецької обласної ради (вул. Грушевського, 1) за результатами зустрічі з представниками бізнес-спільноти Буковини відбудеться спільний брифінг голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна та голови Сучавської повітової ради пана Георге Флутура. Запрошуються представники ЗМІ.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради
1