Іван Мунтян: Такі патріоти України, як В’ячеслав Чорновіл, стали провісниками занепаду комуністичного режиму та незалежності Української Держави

Іван Мунтян: Такі патріоти України, як В’ячеслав Чорновіл, стали провісниками занепаду комуністичного режиму та незалежності Української Держави

15.12.2017, 22:30

На цьому наголосив голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, сьогодні, 15 грудня, звертаючись до учасників урочистих зборів, що відбулися на базі Вижницької районної ради з нагоди 28-ї річниці першого масового рухівського мітингу на Буковині.

Разом із депутатами обласної ради Михайлом Чорнеєм, Андрієм Андрюком та Юрієм Гавриляком Іван Мунтян взяв участь у зустрічі із засновниками та активістами Вижницького осередку Народного Руху України.

«Такі патріоти Україні, як В’ячеслав Чорновіл, доклали максимум зусиль для того, аби нині усі ми жили у вільній, демократичній державі. Саме вони, не побоявшись за свої родини, стали провісниками занепаду комуністичного режиму та першими на зламі епох заявили про бажання українського народу жити у незалежній країні. Їх яскравий приклад надихнув мільйони українців скинути з себе тоталітарне ярмо та зробити вибір на користь власної суверенної Української Держави. За це їм честь і шана. На жаль, нині багатьох із тих перших рухівців уже немає з нами. Але сьогодні їхні діти та онуки уже зі зброєю в руках на Сході знову стали на захист України та усіх нас від московських окупантів, які вкотре замахнулися на суверенітет та незалежність нашої держави», – відзначив Іван Мунтян.

Надзвичайно приємно, що урочистості розпочалися зі спільної молитви та напутнього слова святих отців УГКЦ та УПЦ КП. Радий, що по завершенню десятиліть комуністичного лихоліття віра в Бога знову єднає людей в ім’я добра та процвітання нашої Батьківщини.

Відтак, за вагомий особистий внесок у боротьбу за незалежність України та активну громадянську позицію голова крайового парламенту Буковини нагородив одного із засновників Народного Руху України на Буковині та учасника установчих зборів Народного Руху України 1989 року Володимира Клим-Грабницького Почесною відзнакою Чернівецької обласної ради «За заслуги перед Буковиною».

Подякував усім учасникам зібрання, а також їхнім побратимам, які не змогли долучитися до сьогоднішніх урочистостей, за відданість Україні та українському народу; побажав міцного здоров’я, Божої ласки та многая літа, - сказав Іван Мунтян. 

1