Іван Мунтян: Суверенна Українська Держава посіла чільне місце у міжнародному співтоваристві цивілізованих країн

Іван Мунтян: Суверенна Українська Держава посіла чільне місце у міжнародному співтоваристві цивілізованих країн

23.08.2017, 22:36

На цьому наголосив голова крайового парламенту Буковини Іван Мунтян, звертаючись до учасників урочистих зборів, що відбулися у літньому театрі Центрального парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка у м.Чернівцях сьогодні, в переддень 26-ї річниці незалежності України.

«Двадцять шість років тому було втілено в життя споконвічну мрію українського народу про власну державу – єдину, соборну та незалежну Україну! За час, що минув ми довели собі, своїм друзям та недругам, переконали увесь цивілізований світ у тому, що суверенна Українська Держава відбулася і посіла чільне місце у міжнародному співтоваристві цивілізованих країн. Разом з тим, нині перед українським народом постали нові виклики. Сьогодні кращі сини незалежної України взяли до рук зброю, аби захистити свій народ від ворогів. Щодня й щохвилини новітні захисники рідної землі боронять рідну Батьківщину від підступних нападників. Але сьогодні ми не тільки боремось з підступним ворогом. Триває важка й відповідальна робота з реформування усіх галузей життя. Ми знову відкриваємо для себе Європу і переконливо засвідчуємо світові правдивість нашого європейського вибору. Тож нехай надихає нас у праці та любові до рідної землі величний приклад славних борців за незалежність, а Божі благословення завжди і всюди хай супроводжують усіх нас у добрих справах та благородних починаннях!», – відзначив посадовець.

Відтак, за значний особистий внесок у розбудову незалежної Української Держави та Чернівецької області, активну громадську та благодійну діяльність, захист державного суверенітету і територіальної цілісності, зміцнення обороноздатності та з нагоди Дня незалежності України Іван Мунтян нагородив найдостойніших з наших краян Почесними відзнаками Чернівецької обласної ради «За заслуги перед Буковиною», а також Почесними грамотами і цінними подарунками (годинниками) Чернівецької обласної ради. Знаному в Україні громадсько-політичному діячу, доктору медичних наук, професору Леонтію Сандуляку посадовець вручив нагрудний знак та посвідчення Почесного громадянина Буковини.

Джерело:  Прес-служба обласної ради

1