Іван Мунтян: Сьогодні ви робите свій перший крок у самостійне доросле життя (ОНОВЛЕНО)

Іван Мунтян: Сьогодні ви робите свій перший крок у самостійне доросле життя (ОНОВЛЕНО)

25.05.2018, 22:09

На цьому наголосив голова крайового парламенту Буковини Іван Мунтян, вітаючи зі святом останнього дзвоника випускників Чернівецького обласного навчально-реабілітаційного центру №1, розташованого на вул. В.Аксенина у м. Чернівцях.

Тут навчаються та проходять реабілітацію майже 140 особливих діток з вадами слуху та інтелектуального розвитку, які чи не найбільше потребують нашої уваги. До слова, саме у цьому навчально-реабілітаційному закладі дітки з порушеннями слуху проходять спеціальну підготовку перед тим, як продовжити інклюзивне навчання у загальноосвітніх школах нашого краю.

«Сьогоднішнє свято – це ваш перший крок у доросле та самостійне життя. Попереду на вас чекають нові вершини та нові досягнення. Бажаю вам міцного здоров’я, усіх земних гараздів та Божого благословення, а також самореалізації у житті», – відзначив посадовець.

Користуючись святковою нагодою, Іван Мунтян також подякував педагогічному колективу та усім працівникам центру за те, що присвятили своє життя такій благородній справі, а благодійникам та представникам батьківського активу – за те, що у такий непростий час знаходять можливості допомагати освітньому закладу.

«Зі свого боку хочу запевнити, що крайова представницька влада й надалі робитиме усе можливе для того, аби забезпечити центр усім необхідним та покращити умови навчання й реабілітації юних буковинців з особливими потребами», – додав керівник представницької влади краю.

Кращих працівників обласного навчально-реабілітаційного центру №1 Іван Мунтян відзначив Почесними грамотами Чернівецької обласної ради, а його вихованцям передав футбольні м’ячі для активного відпочинку під час літнього таборування.  Навзаєм разом з усіма присутніми почесний гість отримав чудовий подарунок у вигляді музично-хореографічних композицій та випускного вальсу.

Відтак, голова Чернівецької обласної ради ознайомився з роботою установи та рівнем її матеріально-технічного забезпечення.

Принагідно разом із директором центру Оленою Савчук ознайомився з роботою установи та рівнем її матеріально-технічного забезпечення. Скажу одразу, що рівень забезпечення центру усім необхідним мабуть є чи не найкращим в області, оскільки депутатський корпус обласної ради цього й попереднього скликань завжди приділяв та приділяє особливу увагу потребам установи, - розповів Іван Мунтян. 

До слова, минулими роками обласна рада виділила 1,5 мільйона гривень для встановлення у всіх трьох корпусах центру автономних твердопаливних котелень. Вікна у всіх корпусах, де це не суперечило архітектурно-будівельним нормам, також були замінені на енергозберігаючі. Цьогоріч депутати спрямували ще 1,7 мільйона гривень на реставрацію черепичного даху та 700 тисяч гривень на проведення реконструкції частини другого поверху головного корпусу центру за стандартами «Нової школи» та придбання відповідного мультимедійного обладнання, оргтехніки й меблів. Тож уже 1 вересня наші особливі дітки зможуть розпочати навчання з використанням мультимедійної дошки та сенсорної підлоги.

Важливим є й те, що в центрі дітлахи отримують повноцінне 5-разове харчування, включаючи сезонні овочі та фрукти, кабінети реабілітації і терапії устатковані усім необхідним. Щороку центр отримує приблизно 30 тисяч гривень на закупівлю необхідних медикаментів та вакцин.

Також поспілкувався з працівниками центру, які розповіли про особливості навчального процесу в центрі. Прикметно, що установа є абсолютно відкритою та налагодила нормальну співпрацю з іншими закладами освіти та охорони здоров’я краю, а також з аналогічним навчально-реабілітаційним центром у сусідній Румунії. До всього зараз адміністрація закладу опрацьовує питання залучення європейських грантових коштів та пошуку європейських партнерів для реалізації спільних проектів. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Це бидло не могло принести для хворих дітей з вадами слуху щось вагоміше, важливіше, а не просто м'ячі?? Скупий, як воша в кожусі, пан домнул Іон...

avatar

Юрій

26 травня 2018 20:43