Іван Мунтян розкритикував примусове збіговисько, ініційоване Партією регіонів і безпідставно назване «Буковинським вічем»

Іван Мунтян розкритикував примусове збіговисько, ініційоване Партією регіонів і безпідставно назване «Буковинським вічем»

05.11.2013, 02:44

Провладна більшість в Чернівецькій облраді показала своє справжнє обличчя, не підтвердивши свої декларовані європейські устремління

Сьогодні на позачерговій сесії облради  голова фракції «За Батьківщину!» Іван Мунтян піддав критиці вчорашнє примусове збіговисько, ініційоване Партією регіонів і безпідставно назване «Буковинським вічем». Він оприлюднив інформацію про те, що партія ВО «Батьківщина», підкоряючись волі своїх виборців, також мала намір взяти участь у відзначенні 95-ї річниці величного свята народного волевиявлення. Натомість міська рада відмовила «Батьківщині» в дозволі проводити мітинг, оскільки мітингувати упродовж доби начебто мали представники Партії регіонів. Раніше ще й голова цієї партії заявляв, що участь у святі «політично заангажованих осіб» не є бажаною. Тож «Батьківщина» змогла у цей день вшанувати свято покладанням квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченкові на Центральній площі міста. Брати участь у політичній акції Партії регіонів і таким чином легалізувати цю акцію опозиціонери вважали неприпустимим.

Разом з тим, «Батьківщина» відзначила народне свято в інший спосіб, повідомив Іван Мунтян. Цього дня відбулися збори депутатів місцевих рад різних рівнів, у яких взяли участь понад 200 обранців громади. Збори прийняли заяву, в якій наголосили на своєму прагненні бути в єдиній європейській родині і вимагали усунення однієї з головних перешкод на цьому шляху: припинення політичного ув’язнення лідера української опозиції – Юлії Тимошенко. 

Тож лідер буковинських «батьківщинівців» Іван Мунтян запропонував провладній більшості в облраді підтвердити ті прагнення до Європейського Союзу, які вони демонстрували вчора на мітингу, на який по списку звезли бюджетників з усіх районів області, і прийняти звернення до Президента України щодо підписання Угоди про Асоціацію з ЄС та щодо головної умови цього підписання – звільнення незаконно ув’язненої Юлії Тимошенко. Це питання Іван Мунтян запропонував внести до порядку денного сесії з голосу.

Незважаючи на підготовлений проект рішення з цього питання і виголошену обіцянку голови облради Михайла Гайничеру, що до кінця роботи сьогоднішньої сесії питання буде внесене до порядку денного, голова крайового парламенту, порушуючи регламент, на вимогу депутата не виніс питання на голосування – очевидно, передбачаючи, що воно не набере необхідної кількості голосів. Провладна більшість не могла висловитися ЗА звільнення Юлії Тимошенко, але й  не могла голосувати ПРОТИ євроінтеграції. Те, що ці питання пов’язані нерозривно, регіонали відмовляються сприймати,  - про це повідомляє прес-служба обласної організації партії ВО «Батьківщина».

1


КОМЕНТАРІ (1)

А не забагато на себе бере Мунтяну і вся його партійка тушканчиків, називаючи тисячі людей збіговиськом? Дивися, щоб не аукнулось тобі це, домнуле Іване.

avatar

учасник віча (не збіговиська)

05 листопада 2013 16:01