Іван Мунтян разом з румунським колегою попросив Гройсмана відкрити усі пункти пропуску на ділянці українсько-румунського кордону

Іван Мунтян разом з румунським колегою попросив Гройсмана відкрити усі пункти пропуску на ділянці українсько-румунського кордону

24.05.2017, 14:26

Подробиці зустрічі на території міжнародного пункту перетину кордону «Порубне-Сірет» голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян (на фото - в центрі)  повідомив на своїй сторінці у ФБ. 

- Взяв участь у зустрічі з головою Сучавської повітової ради паном Георге Флутуром та префектом Сучавського повіту пані Мірелою-Єленою Адомніцей, що відбулася на території міжнародного пункту перетину кордону «Порубне-Сірет». Обговорили низку робочих питань щодо транскордонних проектів, реалізація яких знаходиться на завершальному етапі. Зійшлися на тому, що до вересня мусимо зробити усе від нас залежне, аби здати в експлуатацію пункти пропуску «Дяківці» та «Красноїльськ», роботи на яких тривають з 2014 року.

Обговорили й подальші перспективи спільної реалізації проектів, спрямованих на розвиток транспортної інфраструктури, на які у спільній операційній програмі «Україна – Румунія 2014-2020» передбачено 12 мільйонів євро. Ще 5 мільйонів євро можемо отримати на модернізацію пункту пропуску «Порубне-Сірет».

Відтак, підписали два спільних звернення: одне – до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо відкриття усіх пунктів пропуску на ділянці українсько-румунського кордону на території Чернівецької області та Сучавського повіту, збільшення фінансування проектів з відновлення пунктів пропуску через українсько-румунський кордон та розбудови відповідної транспортної інфраструктури; друге – до президента Ради депутатів округу Швабія (ФРН) пана Юргена Райхерта щодо підтримки німецькими депутатами Європарламенту ідеї збільшення фінансування для операційної програми «Україна – Румунія 2014-2020», зокрема з метою будівництва автомагістралі «Чернівці-Сірет-Сучава-Бухарест».

Сумарно ці заходи дозволили б створити сприятливі умови для залучення інвестицій та розвитку туризму, а також значною мірою зменшили б навантаження на пункт пропуску «Порубне-Сірет», що прогнозовано зросте вже незабаром у зв’язку із введенням безвізового режиму.

Насамкінець зійшлися на думці, що люди обрали нас саме для того, аби ми порушували вищезгадані питання на всіх рівнях задля розвитку наших регіонів та покращення рівня їх соціально-економічного розвитку. Але на жаль, не все залежить від нас…

ДОВІДКОВО:

24 травня у м. Луцьк відбудеться нарада під головуванням Президента України Петра Порошенка з питань створення належних умов на міжнародних пунктах пропуску для реалізації громадянами України права на безвізове відвідування країн Європейського Союзу,  на якій, зокрема, буде ініціюватися вирішення  питань добудови пунктів пропуску «Дяківці», «Красноїльськ» та під’їзних шляхів до них, а також реконструкції пункту пропуску «Руська» та  початок робіт на пункті пропуску «Шепіт» на україно-румунському кордоні.

Світлина від Івана Мунтяна.

 

Світлина від Івана Мунтяна.

1