Іван Мунтян привітав наукову еліту Буковини з професійним святом

Іван Мунтян привітав наукову еліту Буковини з професійним святом

17.05.2019, 13:45

Урочистості з нагоди Дня науки у столиці Буковинського краю відбулися сьогодні, 16 травня. Так, представників наукової еліти регіону з професійним святом привітав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

«Наукова школа Буковини має свої давні і славні традиції. Так, в області сформувалася потужна інтелектуальна та матеріально-технічна база, необхідна для передових наукових досліджень у різних галузях. Відповідно, Буковина пишається досягненнями своїх науковців. Звісно, є й проблеми, які часто змушують науковців виїжджати закордон. Більше того, держава та суспільство перебувають у великому боргу перед людьми, що присвятили себе служінню науці. Саме тому хотів би уклінно подякувати за терпіння, наполегливість та відомі у всьому світі наукові здобутки науковцям-патріотам, які незважаючи ні на що продовжують працювати задля розвитку науки, як на рівні нашої області, так і держави загалом», – відзначив керівник представницької влади краю у своєму вітальному слові.

Відтак, кращих представників наукової спільноти Буковини Іван Мунтян нагородив Почесними грамотами Чернівецької обласної ради.

1