Іван Мунтян привітав на благословенній Буковинській землі Предстоятеля Православної Церкви України Митрополита Київського і всієї України Блаженнійшого Епіфанія (ОНОВЛЕНО)

Іван Мунтян привітав на благословенній Буковинській землі Предстоятеля Православної Церкви України Митрополита Київського і всієї України Блаженнійшого Епіфанія (ОНОВЛЕНО)

17.02.2019, 09:51

16 лютого голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян зустрівся та поспілкувався з Предстоятелем Православної Церкви України Блаженнійшим Митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм, який прибув на Буковину з першосвятительським візитом. Зокрема, обговорено особливості міжконфесійного діалогу в регіоні в контексті останніх подій у житті православних церков України, а також соціальну складову служіння Православної Церкви України.

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян мав за велику честь вітати на благословенній Буковинській землі Предстоятеля Православної Церкви України Митрополита Київського і всієї України Блаженнійшого Епіфанія.

- Під час офіційної зустрічі в приміщенні обласної ради привітав Блаженнійшого з отриманням Томосу про автокефалію та сходженням на престол Єдиної Помісної Православної Церкви України, - написав Іван Мунтян на своїй сторінці у ФБ. - Наголосив, що запорукою цього слугувала непохитна віра в Господа нашого Ісуса Христа та незаперечний авторитет у духовних колах. Висловив впевненість у тому, що об’єднавчі процеси, які нині розпочалися в Україні, допоможуть нашому народу з Богом у серці подолати усі труднощі та перешкоди на шляху до гідного майбутнього та процвітання. Запевнив, що обласна рада буде в межах своїх повноважень робити усе залежне для збереження на Буковині міжконфесійного миру та злагоди. Також передав Предстоятелю ПЦУ копію рішення обласної ради про підтримку надання Православній Церкві України Томосу про автокефалію.

У свою чергу Митрополит Київський і всієї України Епіфаній подякував за підтримку обласною радою надання Томосу про автокефалію, а також наголосив, що Єдина Помісна Православна Церква України стане надійною духовною основою для подальшої розбудови нашої держави.

Відтак, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян взяв участь у зустрічі з керівництвом Чернівецького національного університету, у складі якого ось уже 25 років успішно діє філософсько-теологічний факультет, та звернувся з вітальним словом до представників еліти нашого краю, які прийшли на зустріч з Блаженнійшим Епіфанієм у Мармурову залу ЧНУ.

Іван Мунтян побажав Блаженнійшому рясних Божих благословінь, многая літа та духовних і життєвих сил для звершення подальшого архіпастирського служіння в ім’я утвердження в Україні віри Христової. 

У неділю, 17 грудня, перебуваючи у столиці Буковини з першсвятительським візитом, Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній відправив урочисте богослужіння у храмі преподобної Параскеви Сербської у середмісті Чернівців. По завершенню Божественної Літургії Главу Православної Церкви України привітав керівник представницької влади нашого краю Іван Мунтян. Так, голова Чернівецької обласної ради подякував Блаженнійшому Епіфанію за патріотичну позицію, за підтримку Майдану, Революції Гідності та наших захисників, які стримують російську військову агресію на Сході нашої держави.
 
Відтак, на знак шани та поваги Іван Мунтян нагородив Блаженнійшого Почесною відзнакою Чернівецької обласної ради «За заслуги перед Буковиною». «Впевнений, що Ваша непохитна віра у Господа Бога та подальше архіпастирське служіння стануть надійною запорукою успішності об’єднавчих процесів, які нині розпочалися в Україні. Вірю, що труди Ваші у Господі принесуть щедрі плоди, зміцнять єдність українського народу та ознаменують настання миру і процвітання у рідній Українській Державі», – відзначив посадовець, звертаючись до Митрополита Київського і всієї України.
1


КОМЕНТАРІ (1)

Одна суцільна брехня грішної нікчемної людини

avatar

Чеботар

19 лютого 2019 20:20