Іван Мунтян про оренду приміщення під партійний офіс: «Платимо тільки офіційно»

Іван Мунтян про оренду приміщення під партійний офіс: «Платимо тільки офіційно»

31.07.2015, 03:31

Коментар голови облпарторганізації ВО «Батьківщина» щодо прохання колективу лялькового театру не продовжувати договір оренди місцевому осередку партії

«Свого часу, 2013 року, директор Чернівецького театру ляльок особисто погодив мені оренду частини приміщення на 3 роки (копію документа надаю). Жодних спірних питань не виникало, тривала нормальна співпраця. Та після вказівки тодішньої влади під керівництвом М.Папієва він заходився відкликати свій підпис під документом. Тобто він не самостійний у своїх рішеннях і узгоджував їх з владою, до якої ми були в жорсткій опозиції, - заявляє Іван Мунтян. – Саме відтоді, від часу його підігрування владі «регіоналів, і почалося упереджене ставлення директора театру до нашої політичної сили.

Зараз наголошується, що театр ляльок буцімто не має приміщень для зберігання інвентаря, декорацій та костюмів – але орендовані нашою парторганізацією приміщення ніколи й не використовувалися з цією метою. Ці приміщення колись використовувалися під кафе, і не здивуюся, якщо саме облаштування кафе-бару і зараз є чиєюсь далекоглядною метою.

Дивною є й заява орендодавців про те, що партійні офіси використовуються лише під час виборчої кампанії – це неправда. Наші офіси працюють завжди, а від початку революційних змін в країні стали реальними волонтерськими центрами. Саме з них координується робота наших волонтерів у місті, акумулюється частина речей, які передавалися на підтримку учасникам Майдану чи для бійців на Схід. А платили ми не лише за фактично використовувані приміщення, а навіть більше!

Орендна плата за приміщення здійснюється з членських внесків партійців. Затримка проплат пов’язана лише з тим, що керівництво театру затримується з перерахунком сплачених нами сум: адже  досі ми платили не лише за ті приміщення, які орендуємо постійно, а й за кімнату, де розташована каса лялькового театру і яку орендуємо в окремі періоди – для розташування там фахівців, котрі надають юридичні  послуги населенню. Тобто ми переплачували, і це треба врешті решт впорядкувати. Наголошую: ми платимо тільки офіційно, і на жодні підкилимні домовленості не збираємося йти.

Щодо раптових побоювань керівництва лялькового театру якихось «терактів», то вважаю це не просто лукавством, а й провокацією. Нагнітати паніку і накликати негативні події там, де їх і близько немає – означає розхитувати ситуацію в мирному регіоні України. За такої логіки, треба було б закрити всі партійні офіси всіх партій в країні»

30 липня 2015 року

ДОВІДКОВО:

 Чернівецький обласний театр ляльок звернувся до голови обласної ради Михайла Гайничеру з проханням не надавати партії "Батьківщина" дозвіл на продовження договору оренди частини приміщення театру.

Про це йдеться у відповідних листах за підписом керівника та працівників установи.

Перший лист театр ляльок відправив на ім’я Гайничеру ще у березні цього року.

 

"Колектив Чернівецького академічного обласного театру ляльок просить Вас не надавати дозвіл на пролонгацію договору оренди приміщення на новий термін з партією "Батьківщина" по вул. Головній, 22", - йдеться у листі.

"Театр ляльок - це установа, що виховує підростаюче покоління, а не являється політичною установою. Неодноразово були випадки, коли билися шибки на вікнах у орендованих приміщеннях партії "Батьківщина". В зв’язку з техногенною обстановкою, що склалася в державі на сьогоднішній день, колектив театру переживає за теракти на приміщення, що орендує партія "Батьківщина", - йдеться у відповідному зверненні колективу театру за підписом 48 працівників установи.

Разом з тим, 8 липня колектив театру ляльок відправив повторне звернення на ім’я Михайла Гайничеру. В цьому листі працівники театру просять дати відповідь на попереднє звернення, зазначивши, що колектив "побоюється виникнення терактів в офісі ВО "Батьківщина", які останнім часом активізувалися на території України".

Водночас колектив зазначає, що партія "Батьківщина" не сплачує гроші за оренду приміщення з початку 2015 року.

"У квітні місяці сплатили борг частково. Сума боргу станом на 01.07.2015 складає 19 527 грн. 82 коп", - йдеться у повідомленні.

1


КОМЕНТАРІ (7)

Ось Вася правда про Батьківщину, обманює громаду на рівному місці! Мунтян забирайся з театру геть.

avatar

Театр

31 липня 2015 00:52

Мунтян , ПапиеваМунтян и регионалов уже полтора года нет , а ты всё про попередников . Сейчас новая власть . А кафе в кукольном театре нужней , чем твой офис.

avatar

Сам

31 липня 2015 00:58

Мунтян показав договір 2006 р., 10-ти річної давності, ще б показав 1990р, клоун. Плати за оренду, а не показуй 10-ти річної давності договір. що в нього там за льотні умови, де ви бачили в центрі міста 100 м.кв. За 400 грн. в місяць. Оголосити конкурс, і на конкурсних умовах здати в оренду! Батьквщина виступає за соціальну справедливість, але разом з Мунтяном продовжує дурити громаду.

avatar

Іван Петрович

31 липня 2015 01:01

У ДИТЯЧОМУ ЛЯЛЬКОВОМУ ТЕАТРІ НЕ МІСЦЕ ПОЛІТИЧНИМ ЖУЛЬКАМ!!!!!!!! НІЯКИМ!!!!!! ГЕТЬ ПОЛІТИЧНІ ПОВІЇ ІЗ ДИТЯЧОГО ЗАКЛАДУ!!!!!!!!!!

avatar

чернівчани

31 липня 2015 12:08

Василашко - заслужений під-регіонал - активізувався в коментарях. Замість того, щоб за ці роки хоч косметичний ремонт зробити у театрі, взявся воювати з тими, хто гроші приносить. Газда...

avatar

господарник

31 липня 2015 19:30

наскільки я вмію читати, то цей Василашко погоджував оренду в 2013 році, а не в 2006-му, як попередні коментатори пишуть. І в 2006-му Мунтян ще не мав стосунку до початку цієї історії, чи не так? Букви і цифри наче ж для всіх однакові, чи вже ні?

avatar

уважний читач

31 липня 2015 19:32

Гнати , як паршивого пса. Нехай засть своє майно по такій ціні. Цеж на скільки грошей він обдурив дитячий театр ????

Квартиру такої площі, десь на Гравітоні ! , здають по три-чотири тисячі гривень, а він в ценрі платить, і нерегулчрно, чотириста !!!

Класний захисник інтересів громади.

avatar

!!!

01 серпня 2015 09:03