Іван Мунтян: Потрібно зробити висновки з уроків минулого, аби унеможливити подібні злочини у майбутньому

Іван Мунтян: Потрібно зробити висновки з уроків минулого, аби унеможливити подібні злочини у майбутньому

28.01.2019, 22:01

На цьому наголосив голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, звертаючись до учасників скорботного зібрання, що відбулось на території обласного благодійного фонду «Хесед-Шушана» за участю представників крайової влади та єврейської громади Буковини до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту сьогодні, 28 січня.

«Двадцять сьомого січня у Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту у більшості держав світу вшановують пам’ять про шість мільйонів жертв нацистських злочинців. Поділяю біль непоправної втрати єврейського народу, який став жертвою гітлерівської Німеччини та її сателітів. Про цю жахливу трагедію було написано не одну книгу та знято не один фільм. Вірю, що саме завдяки донесенню історичної правди про Голокост до нинішніх та прийдешніх поколінь ця трагедія не повториться ніколи знову. У свою чергу кожен з нас повинен зробити відповідні висновки з уроків минулого, аби унеможливити подібні злочини у майбутньому», – наголосив Іван Мунтян.

Відтак, в пам’ять про безвинно убієнних жертв Голокосту керівник представницької влади краю поклав оберемок квітів до меморіального знака.

1