Іван Мунтян пообіцяв підтримку буковинським поліцейським

Іван Мунтян пообіцяв підтримку буковинським поліцейським

18.06.2018, 19:18

На запрошення начальника Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області Анатолія Дмитрієва, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян взяв участь в урочистостях, що відбулися з нагоди відзначення Дня дільничного офіцера поліції.

Вітаючи керівництво та особовий склад управління з 95-ю річницею створення дільничної служби, посадовець зазначив, що роль та значення дільничних офіцерів поліції у спільній праві забезпечення правопорядку, захисту життя, здоров’я та майна громадян важко переоцінити, особливо у сільській місцевості.

- Саме тому висловив сподівання, що новостворені об’єднані територіальні громади, наділені відповідними повноваженнями та ресурсами, надаватимуть дільничним офіцерам поліції усю необхідну допомогу, - розповів Іван Мунтян. -  У свою чергу запевнив, що обласна рада й надалі надаватиме необхідну підтримку буковинським поліцейським, які стоять на варті правопорядку, прав та законних інтересів наших краян.

Голова крайового парламенту побажав усім дільничним офіцерам поліції Буковини та їх родинам щастя, миру, затишку й Божого благословення. Відтак кращих дільничних поліцейських регіону відзначив Почесними грамотами обласної ради.

ДОВІДКОВО:

Сьогодні, 18 червня, служба дільничних офіцерів поліції святкує 95 років з дня свого створення. З цієї нагоди в Головному управлінні Національної поліції в Чернівецькій області відбулися урочисті збори.

До привітань дільничних офіцерів долучилися керівники облдержадміністрації, обласної та міської рад. У своїх вітальних промовах гості відзначили важливість постаті дільничного. Адже саме ці представники поліції працюють серед людей і для людей. Від того, наскільки ефективно кожен дільничний офіцер здійснює свою роботу, залежить рівень злочинності у регіоні в цілому.

«Встановлення цього свята на державному рівні свідчить про важливість вашої служби. Можна сказати, що саме дільничний офіцер є обличчям поліції», - наголосив начальник ГУНП в Чернівецькій області Анатолій Дмитрієв. – «Адже з усіх наших підрозділів ви є найближчими до людей. Ви майже цілодобово спілкуєтеся з населенням і, як ніхто інший, знаєте, що відбувається на вашій дільниці».

Про важливість і необхідність роботи дільничних свідчить і той факт, що саме вони здійснюють розкриття кожного четвертого злочину на території області. Загалом, дільничні офіцери поліції долучаються до розкриття 90% усіх злочинів.

Під час святкових зборів йшлося і про результати запровадження на Буковині державної концепції «Поліція і Громада – безпечний простір». Зокрема, з початку 2018 року за підтримки громади на території області запрацювали п’ять сучасних поліцейських станцій, у яких населення може отримати допомогу правоохоронців. До кінця поточного року такі «мікровідділення» поліції з’являться у всіх територіальних громадах.

З нагоди свята кращі співробітники служби отримали чергові офіцерські звання, цінні подарунки, грамоти й подяки. Після урочистих зборів присутні вийшли на Центральну площу Чернівців і зробили на згадку колективне фото.

Фото та відео за посиланням https://goo.gl/9HdrHM

1