Донести історичну правду про жертв сталінського терору: Іван Мунтян підтримав ініціативу Буковинського земляцтва

Донести історичну правду про жертв сталінського терору: Іван Мунтян підтримав ініціативу Буковинського земляцтва

26.05.2019, 15:41

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян запросив делегацію Асоціації земляцтв України до нашого знаменитого будинку з левами – колишнього Палацу юстиції. Показав гостям меморіальну дошку буковинським Героям Небесної Сотні та Героям, які загинули у війні на Сході нашої держави. Також коротко ознайомив членів делегації з промисловим, економічним та інвестиційним потенціалом Буковини, а також розповів про роботу колегії та депутатського корпусу обласної ради.

Під час офіційної зустрічі Іван Мунтян наголосив, що земляцтва регіонів України у місті Києві відіграють важливу роль у комунікації регіональних громад та еліт зі столицею нашої Батьківщини, центральними органами влади та неурядовими організаціями. Зокрема, подякував Буковинському земляцтву в Києві та його голові Валерію Івановичу Цибуху за допомогу у вирішенні низки важливих питань та реалізації низки важливих проектів.

Користуючись приємною нагодою, за активну громадську діяльність, значний особистий внесок у справу зміцнення культурних, гуманітарних та духовних зв’язків між громадами Чернівецької області і міста Києва та з нагоди 20-ї річниці від дня створення Земляцтва Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян нагородив Валерія Івановича Почесною відзнакою обласної ради «За заслуги перед Буковиною».

- Також був досить приємно здивований тим, що члени Ради земляцтв доволі непогано знають історію нашого краю, зокрема її сумні сторінки, та мають низку ідей щодо того, як донести до нинішнього та прийдешніх поколінь історичну правду про жертв сталінського терору. Впевнений, що такі ініціативи повинні отримати належну підтримку, - поділився враженнями від спілкування з гостями Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. 

Насамкінець Іван Мунтян ще раз подякував за цей дружній візит та побажав усім гостям гарного настрою і приємних вражень від перебування на Буковині.

Відтак, разом з усіма поклав квіти до пам’ятника Тараса Григоровича Шевченка на Центральній площі на знак шани а поваги до великого Кобзаря.

Довідково: 

Відвідини нашої області делегацією Асоціації земляцьких організацій на чолі з багаторічним головою Земляцтва буковинців в місті Києві «Буковина» Валерієм Цибухом, який привіз колег з усієї України, аби показати їм наш чудовий край та його столицю – Чернівці, розпочались з Глибоцького району та Першого Буковинського фестивалю ретроавтомобілів.

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян розповів шановним гостям про історію, культуру і традиції краю, склад та діяльність обласної ради, визначні місця і туристичні принади, які просто не можна оминути.

Посадовець органу місцевого самоврядування мав за честь отримати від Валерія Івановича найвищу нагороду Асоціації земляцтв областей та регіонів України – Почесний знак Ради земляцтв «За заслуги». 

1