Іван Мунтян: «Обвинувачення проти Юлії Тимошенко не мають жодних підстав»

Іван Мунтян: «Обвинувачення проти Юлії Тимошенко не мають жодних підстав»

19.04.2012, 22:52

У суді, який сьогодні розпочався в Харкові над Юлією Тимошенко у справі ЄЕСУ, оголошено перерву на годину. Про свої враження від процесу повідомляє з місця події голова облпарторганізації ВО «Батьківщина» Іван Мунтян, який провів у залі суду понад 4 години.

«Після перебування на цьому судилищі, не покидає відчуття сорому за те, що коїться в нашій державі, - сказав Іван Мунтян. – Дуже чітко і аргументовано в суді виступив адвокат Юлії Володимирівни Сергій Власенко. Жодних підстав не мають підтасовані і сфальсифіковані звинувачення проти Тимошенко. І коли маєш змогу бачити і чути суд безпосередньо, на власні очі, а не «підправленим» замовними телеканалами, тоді не лишається жодних сумнівів у замовності цієї справи. Це дуже важливо – бути тут особисто і робити власні висновки. Тому й намагаються на суд допустити якомога менше людей, щоб не бачили на власні очі і не робили власних висновків».

Іван Мунтян переконаний, що нинішній суд практично повторює ту розправу, яку вчинив Печерський суд: «Тут також молодий суддя, черговий Кірєєв, який уже з самого початку випадково чи навмисно допустив багато порушень – починаючи з того, що суд не мав би проходити в Харкові, а в Дніпропетровську, де власне й відбувалися події, які розглядаються судом, і закінчуючи недопуском преси на засідання, чим порушено принцип гласності і відкритості процесу. Усе повторюється в тому ж порядку, в якому проходив і попередній суд».

Лідер буковинських бютівців здивований і присутністю на суді чималої кількості нардепів від Партії регіонів – адже справа ЄЕСУ не стосується їх жодним чином. «Держава в загрозі, - робить він висновок. – Дії влади відверті і грубі. Вони знають, що втрачають, тому йдуть ва-банк».

Іван Мунтян розповідає про велику підтримку харків’янами виступів опозиції: "Приємно, що в Харкові люди налаштовані оптимістично. Мітинг на площі перед судом дуже багатолюдний – площа, вдвічі більша за нашу Соборну площу в Чернівцях, повністю заповнена народом. Водії, проїжджаючи мітингувальників, пригальмовують, підтримують людей сигналами.П’ять тисяч місцевих підприємців вийшли з протестами і перекрили дороги Харкова. Люди скандують «Юлі – волю!».

«Звинувачувати людину в якихось «усних розпорядженнях», які вона нібито давала, навіть не працюючи в цій корпорації – це настільки ж надумано і притягнуто за вуха, як звинувачувати її в убивстві Кеннеді. Це абсурдно, і цей абсурд намагається втілити влада», - додав Іван Мунтян.

Джерело статті: bnbnews.com.ua



КОМЕНТАРІ (1)

Молодці, буковинці!  Молодці, що поїхали і підтримали свого лідера. Так тримати, перемога незабаром.

avatar

Марія

20 квітня 2012 16:29