Іван Мунтян обурений тим, що місцеві чиновники блокують будівництво найбільшої школи області в с.Кам'янка

Іван Мунтян обурений тим, що місцеві чиновники блокують будівництво найбільшої школи області в с.Кам'янка

04.11.2019, 21:47

Активний трудовий тиждень голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян розпочав із обстеження ходу реконструкції з добудовою корпусів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та дошкільного навчального закладу в с.Кам'янка.

Станом на 04.11.2019р. на об'єкті проводяться будівельні роботи. Придбано металеві ферми для влаштування покрівлі. Мурують стіни. На фінансування об’єкту передбачено 16 млн грн коштів ДФРР, ще 4 млн грн виділяє місцевий бюджет.

Школа для громади має надзвичайно важливе значення, адже вже зараз у ній навчаються 1140 учнів, а матеріально-технічного забезпечення вистачає всього на 700 юних кам’янчан. Вже наступної осені школа планує прийняти понад 120 першокласників.

Саме тому голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян був глибоко обурений тим, що дізнався, як деякі місцеві чиновники фактично блокують будівництво закладу. Ситуація складається таким чином, що через настрій окремих посадовців можуть страждати цілі громади і, найнеприпустиміше, діти. Через небажання належним чином виконувати свої обов’язки, брати на себе відповідальність ставиться під зрив доля навчального процесу у найбільшій школі області. Очевидно, якщо чиновник не відповідає вимогам своєї посади, поверхнево ставиться до своєї роботи, то він і не здатен приймати належних рішень.

Генеральний підрядник запевнив, що попри незрозумілі дії чиновників, вдасться освоїти вчасно усі виділені кошти і вже наступного року заклад зможе приймати перших учнів. Хоча є побоювання, що завадити можуть погодні умови.

- Я, в свою чергу, поспілкувався із педагогічним колективом, місцевими депутатами та очільниками села і закликав стукати у всі двері та не допускати халатності. Вірю, що спільними зусиллями нам вдасться подбати про створення належних умов для виховання та навчання діток, - констатував Іван Мунтян. 

1