Іван Мунтян: «Наше завдання – об’єднуватися і висунути на мажоритарних округах єдиного кандидата»

Іван Мунтян: «Наше завдання – об’єднуватися і висунути на мажоритарних округах єдиного кандидата»

30.11.2011, 13:44

Голова обласної організації партії ВО «Батьківщина» на прес-конференції обгрунтував переваги нового закону про вибори. Іван Мунтян пояснив журналістам: «Було два варіанти розвитку подій: втрутитися в ситуацію і диктувати свої умови, або взагалі опинитися в стороні. Позиція наша чітка була і є. До голосування нашою силою з «Нашою Україною» (відповідно Кожемякіним  і Мартиненком) була підписана угода про голосування за попередньо узгоджений варіант закону. І цю угоду ми виконали».

Іван Мунтян порівняв, як враховувалися поправки опозиції до закону про вибори зараз, і як це було у 2010 році під час прийняття закону про вибори до місцевих рад.

«У 2010-му було внесено понад 1000 пропозицій з голосу. І лише 97 з них враховані, причому 70 врахованих – від ПР, - зазначив І.Мунтян. - На цей раз з 20-ти пропозицій опозиції враховано 17».

Керівник обласної «Батьківщини» нагадав, що не пройшла пропозиція про пропорційну систему виборів з відкритими списками, про можливість участі блоків у виборах і про 1%-й прохідний бар’єр. Серед 17 врахованих пропозицій, зокрема, формування комісій (по 1 представнику від фракцій), прийняття рішень (приймається більшістю від складу виборчої комісії, а не більшістю від кількості присутніх, як пропонувала ПР, реєстрація кандидатів (всіх кандидатів реєструє ЦВК, а ПР пропонували, щоб мажоритарників реєструвала ОВК), скасування реєстрації відбувається лише згідно з нормами Конституції. Відстояла опозиція і час зберігання виборчих бюлетенів (5 років, хоча ПР наполягала на 1 році),  голосування за кордоном (виборці обиратимуть не лише список кандидатів, а й мажоритарного кандидата, хоча ПР пропонувала, аби закордонний виборчий округ був лише пропорційним.

Іван Мунтян підсумував:  «Наше завдання зараз – об’єднуватися і висунути на мажоритарних округах єдиного кандидата». Він підкреслив, що це розуміють усі представники опозиційних сил краю, які заявили про це під час спільного вшанування пам’яті жертв Голодомору минулої суботи.



КОМЕНТАРІ (7)

Безумовно ,Іване Миколайовичу, ми в Вас віримо і підтримаємо. Перемога на виборах неминуче буде за опозиційними силами.  Удачі !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar

Зореслава

30 листопада 2011 14:29

Для початку запропонуйте  щось путнє. А у вас такого нема , нажаль!

avatar

МСШ

30 листопада 2011 15:09

санкції для жулья - це якраз дуже путнє. Знаючи про те, що за певні дії в Європу не пустять (ні на море, ні на шопінг, нікуди!) і рахунки в європейських банках заморозять - десять раз подумають, перш ніж робити ти, що роблять.

avatar

Петро

30 листопада 2011 22:56

єдиний кандидат від об’єднаної опозиції - це те, що дасть змогу чесно перемогти провладного кандидата!

avatar

Оля

30 листопада 2011 23:13

Я буду голосовать против власти за кандидата от опозици!

avatar

Гога

30 листопада 2011 23:21

Класно сказав: було два варіанти - або голосувати і впливати на ситуацію, або взагалі лишитися в стороні. Думаю, опозиція нарешті зробила правильний вибір. І нарешті об'єдналася.

avatar

Андрій

30 листопада 2011 23:43

То Антонючка настрочила вже перший коментар, ще у дупу поцілувала б свого буратіно від задоволення

avatar

Васілій

02 грудня 2011 10:40