Іван Мунтян налагоджує співпрацю між буковинськими лікарнями та Віденською університетською клінікою

Іван Мунтян налагоджує співпрацю між буковинськими лікарнями та Віденською університетською клінікою

27.08.2019, 23:55

Зустріч з делегацією одного із найсучасніших європейських медичних центрів – Віденської університетської клініки на чолі з професором Крістофом Ноймаєром провів сьогодні, 27 серпня, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. Сторонами обговорено можливість налагодження співпраці та обміну досвідом між лікарями обласних комунальних установ охорони здоров’я і науковцями Буковинського державного медичного університету та їх австрійськими колегами.

Іван Мунтян розповів пану Ноймаєру про те, що нині в Україні триває медична реформа, яка має за мету наблизити українські стандарти надання медичної допомоги та медичних послуг до європейських. Відповідно, і на Буковині  спільними зусиллями влади, громади та медичної спільноти нашого краю поступово змінюють ситуацію у галузі охорони здоров’я на краще.

«Нинішнє скликання обласної ради, яке я маю честь очолювати, чи не найбільшу увагу приділяє саме медичній галузі, зокрема, оновленню матеріально-технічної бази та реконструкції приміщень медичних обласних комунальних закладів нашого краю. Сподіваюся, що Ваш сьогоднішній візит стане початком гарної співпраці між фахівцями Віденської університетської клініки та фахівцями наших обласних комунальних лікувальних установ. У свою чергу, як керівник представницької влади краю підтримуватиму будь-які взаємокорисні ініціативи», – відзначив Іван Мунтян під час спілкування з паном Ноймаєром, який високо оцінив досягнення та професійні здобутки буковинських лікарів і медиків-науковців.

Іван Мунтян з гордістю розповів пану Крістофу Ноймаєру, що завдяки новітньому обладнанню буковинські кардіохірурги вийшли на третє місце в Україні.

Відтак, Іван Мунтян та пан Крістоф Ноймаєр завітали до ОКУ «Обласна клінічна лікарня», де поспілкувалися з її керівництвом та колективом, а також ознайомилися з умовами праці та умовами перебування пацієнтів відділення судинної хірургії.

Разом з професором Ноймаєром завітав до нашої обласної клінічної лікарні, де поспілкувалися з її керівництвом та колективом, - повідомив подробиці Іван Мунтян. - Власне, пан Крістоф звернувся із пропозицією про обмін досвідом та співпрацю між фахівцями обласної клінічної лікарні та фахівцями Віденської університетської клініки, в якій він очолює відділення судинної хірургії.

- Також розповів пану Крістофу про те, що нині обласна клінічна лікарня перебуває в процесі реорганізації у комунальне некомерційне комунальне підприємство, що в майбутньому дозволить не лише підвищити рівень надання медичних послуг населенню нашого краю, але й зробить медустанову більш незалежною у вирішенні фінансово-господарських питань.

- У свою чергу професор Дмитро Домбровський – завідувач відділенням хірургії судин обласної лікарні ознайомив пана Ноймаєра з роботою відділення та умовами перебування пацієнтів. До слова, пан Крістоф, який перед тим побував у відділенні інтервенційної хірургії обласного кардіоцентру, досить позитивно оцінив роботу наших медиків та перелік медичних послуг, які пацієнти з вадами серця та судин можуть отримати у наших лікарнях

1