Іван Мунтян нагадав, що чи не найбільшу увагу обласна рада приділяє вирішенню питань реконструкції та оновлення матеріально-технічної бази медичних закладів

Іван Мунтян нагадав, що чи не найбільшу увагу обласна рада приділяє вирішенню питань реконструкції та оновлення матеріально-технічної бази медичних закладів

14.05.2019, 21:41

 На цьому наголосив голова крайового парламенту Буковини Іван Мунтян, звертаючись до учасників виїзної наради, що відбулась на будівництві обласного перинатального центру сьогодні, 14 травня, проведеної за участі керівництва Чернівецької обласної державної адміністрації та її профільних структурних підрозділів, представників медичної спільноти та експертного середовища нашого краю.

Разом із в.о. голови ОДА Михайлом Павлюком та керівниками профільних департаментів голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян провів виїзну нараду на базі обласного перинатального центру, де нині тривають ремонтно-будівельні роботи.

Оглянули приміщення приймального та двох реанімаційних відділень, а також палати для пацієнтів, розміщенні на першому-третьому поверхах, учасники наради переконалися у тому, що за останні два місяці було зроблено чимало. Усі роботи проведено відповідно до рекомендацій Департаменту охорони здоров’я ОДА, облаштовано спеціальні палати для пацієнток з обмеженими можливостями, прокладено усі внутрішні мережі, змонтовано частину технологічного обладнання.

- Звісно, попереду ще багато роботи, але гадаю, що спільними зусиллями, за умови надходження відповідного фінансування з державного бюджету, спільними зусиллями ми завершимо реконструкцію цього стратегічно важливого для області об’єкту та введемо його в експлуатацію. Адже функціонування цієї установи в майбутньому збереження не одне дитяче життя, - поділився враженнями від побаченого Іван Мунтян. 

- Відзначив, що через постійний брак фінансування реконструкція будівель перинатального центру триває ось уже шість років. Водночас нагадав, що депутати обласної ради сьомого скликання з перших місяців своєї роботи звернулися до Кабінету Міністрів України щодо виділення з державного бюджету коштів, необхідних для завершення ремонтно-будівельних робіт, а також надали майже 3 мільйони гривень співфінансування з обласного бюджету. До слова, обласна рада сьомого скликання приділяє чи не найбільшу увагу вирішенню питань реконструкції та оновлення матеріально-технічної бази медичних закладів нашого краю. Адже життя та здоров’я наших краян є найвищим пріоритетом.

- Так, свого часу більша частина коштів була витрачена на придбання відповідного медобладнання. Але можливо це і на краще, враховуючи нестабільність курсу національної валюти й той факт, що гарантійний термін експлуатації обладнання розпочнеться з моменту його встановлення. Зараз усе воно зберігається під надійною охороною та у належних умовах на складах обласного комунального підприємства «Буковинафарм».

- Насамкінець відзначив, що регулярно спілкуюся з в.о. директора Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Олександром Пуршагою, отримую від нього оперативну інформацію про хід робіт на об’єкті та інформую про це депутатів обласної ради. Проте усі ми чудово розуміємо, що час завершення реконструкції напряму залежить від надходження в область коштів. Наразі чекаємо на ще 17 мільйонів гривень з державного бюджету, - розповів голова обласної ради. 

1