Іван Мунтян: Ми завжди повинні пам’ятати слова Великого Кобзаря

Іван Мунтян: Ми завжди повинні пам’ятати слова Великого Кобзаря

12.07.2018, 23:35

На цьому наголосив голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян сьогодні, 12 липня, під час урочистого відкриття пам’ятника провіснику та співцю незалежної України Тарасу Григоровичу Шевченку у м. Кіцмані.

«Відкриття пам’ятника Тарасу Григоровичу невипадково збіглося у часі із днем народження вашого міста. Адже Кіцмань завжди був визнаним центром національно-патріотичного руху на теренах Буковинського краю. Саме Кіцманська земля подарувала нам таких славних синів України, як Іван Миколайчук, Михайло та Володимир Івасюки, Дмитро Гнатюк, які любили свій рідний край та Україну і є гордістю нашої області. Нині ж, коли наша держава долає досить непрості випробування, усі ми повинні пам’ятати слова Великого Кобзаря. Адже саме нам розбудовувати незалежну Україну заради достойного майбутнього для наших дітей та прийдешніх поколінь українців», – зазначив Іван Мунтян.

Відтак, від імені депутатського корпусу Чернівецької обласної ради та від себе особисто керівник крайової представницької влади привітав учасників урочистих зборів з нагоди храмового свята та 605-ї річниці від дня першої писемної згадки про місто Кіцмань.

«Нині, як і шість століть тому кіцманчани беруть активну участь у житті Буковинського краю, а сам Кіцмань залишається осередком споконвічних традицій, де в атмосфері родинних та християнських цінностей виховуються та зростають справжні патріоти України», – відзначив Іван Мунтян, звертаючись до присутніх.

Також за вагомий особистий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток Кіцманської ОТГ голова крайового парламенту Буковини нагородив міського голову Кіцманської міської об’єднаної територіальної громади Сергія Булегу Почесною відзнакою Чернівецької обласної ради «За заслуги перед Буковиною». У свою чергу найдостойніших кіцманчан Іван Мунтян відзначив Почесними грамотами та годинниками Чернівецької обласної ради.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради
1