Іван Мунтян: Ми не повинні допустити повторення злочинів антинародної влади, проти якої повстав Майдан

Іван Мунтян: Ми не повинні допустити повторення злочинів антинародної влади, проти якої повстав Майдан

20.02.2019, 21:26

Пам’ятні заходи до Дня Героїв Небесної Сотні відбулися сьогодні, 20 лютого, у столиці Буковинського краю.

Разом з громадою та духовенством пам’ять про Героїв, загиблих у лютому 2014 року на Майдані в м.Києві, вшанував голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

Слухаючи виступи учасників Революції Гідності, згадував жахливі події 18, 19 та 20 лютого на Майдані… Особисто для мене це був найважчий день Революції Гідності. Цього дня ми втратили Олександра Щербанюка. Він ішов на Майдан з дерев’яним щитом і Святим Євангелієм. Ішов переконувати Словом, а його зупинили кулею…

- Вічна пам’ять Героям Небесної Сотні. Світла пам’ять чернівчанам Олександрові Щербанюку і Василю Аксенину. Одночасно вкотре подумав, що ця жертва за жодних обставин не повинна стати марною і кожен з нас повинен зробити для цього усе залежне, - поділився враженнями Іван Мунтян. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Іван Мунтян звернувся до буковинців з нагоди пам’ятного Дня Героїв Небесної Сотні

Відтак, керівник представницької влади регіону звернувся до краян, які прийшли на концерт пам’яті Героїв Небесної Сотні до Чернівецької обласної філармонії імені Дмитра Гнатюка.

«Найперше хотів би уклінно подякувати близьким та рідним наших Героїв, адже вони віддали найдорожче. Саме тому ми повинні довіку пам’ятати про родини наших Героїв та підтримувати їх. Також хочу подякував усім майданівцям, які п’ять років тому вийшли на головну площу нашої держави, аби захистити свободу та демократію в Україні. Тоді, Герої Небесної Сотні загинули за усіх нас. Відповідно, ми повинні завершити розпочату ними справу та виправдати їх надії і сподівання, а також сподівання учасників Революції Гідності. Усі ми повинні долучатися до розбудови України, не боятися говорити правду і головне – не допустити повторення злочинів антинародної влади, проти якої повстав Майдан», – наголосив Іван Мунтян, звертаючись до присутніх.

1