Іван Мунтян: Клопотатиму перед румунською стороною щодо запровадження процедури спільного митного та паспортного контролю пасажирів потягу «Чернівці-Сучава»

Іван Мунтян: Клопотатиму перед румунською стороною щодо запровадження процедури спільного митного та паспортного контролю пасажирів потягу «Чернівці-Сучава»

05.09.2017, 17:40

На цьому наголосив керівник представницької влади краю Іван Мунтян, під час наради, яка відбулася сьогодні, 5 вересня, за участі директора регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» Івана Груника, начальника Івано-Франківської дирекції регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» Ярослава Лучка та радника голови правління Укрзалізниці з питань євроінтеграції пана Томаша Майка з питання призначення потягу «Чернівці-Сучава».

Обговорено технічні та процедурні аспекти налагодження залізничного сполучення між м.Чернівцями та м.Сучавою (Румунія). Відзначено, що головною перевагою відповідного залізничного маршруту повинен стати максимально короткий час подорожі.

«Для того, щоб скоротити тривалість подорожі, необхідно домовитись з румунською стороною про спрощення митного та прикордонного контролю для громадян обидвох держав. Найкраще підходить варіант спільного здійснення відповідних процедур під час руху потягу, адже у такому випадку ми зможемо уникнути небажаного простою на кордоні. Українські митники та прикордонники до цього готові – слово за їх румунськими колегами», – зазначив Іван Гурник, звертаючись до учасників наради.

У свою чергу голова крайового парламенту Буковини зауважив, що на минулій сесії Чернівецької обласної ради депутати звернулися до Кабінету Міністрів України щодо проведення переговорів з подальшим укладанням відповідних угод з урядами країн Європейського Союзу, що межують з Україною, про спрощений порядок перетинання спільного державного кордону.

«Аби посприяти якнайшвидшому вирішенню питання запровадження процедури спільного митного та прикордонного контролю для пасажирів потягу «Чернівці-Сучава», буду звертатися з відповідним клопотанням до Генерального консула Румунії в Чернівцях пані Елеонори Молдован», – наголосив Іван Мунтян.

Насамкінець досягнуто домовленості про проведення розширеної наради за участі керівників органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади Чернівецької області та Сучавського повіту (Румунія), представників митної та прикордонної служб обидвох держав, а також залізничників 19 вересня цього року.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради
1