Іван Мунтян: Думка жителів Сокирянського району буде врахована максимально

Іван Мунтян: Думка жителів Сокирянського району буде врахована максимально

20.09.2017, 22:27

На цьому наголосив голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, звертаючись до учасників засідання районної робочої групи з підготовки перспективного плану формування територіальних громад Сокирянського району, яке відбулося сьогодні, 20 вересня, під час якого було заслухано та обговорено інформацію сільських голів та уповноважених представників двадцяти сіл Сокирнського району.

Так, представники сіл Романківці, Грубна, Братанівка, Вітрянка, Волошкове, Гвіздівці, Кормань, Кулішівка, Лопатів, Михалкове, Непоротове, Галиця, Олексіївка, Селище, Сербичани та Шебутинці заявили про бажання їх жителів увійти до складу Сокирянської об’єднаної територіальної громади. На користь цієї позиції виступаючі навели той факт, що у м.Сокирянах свого часу були сконцентровані абсолютно всі об’єкти соціально-економічної інфраструктури району, дольову участь у зведенні яких у той чи інший спосіб взяли абсолютно всі села, доля яких так чи інакше була пов’язана з будівництвом Дністровської ГЕС. Також, за словами уповноважених представників, для жителів вказаних сіл простіше дістатися до м.Сокирян, оскільки дорожня мережа району не є розгалуженою.

Водночас уповноважені представники сіл Ожеве, Ломачинці, Василівці та Білоусівка заявили про те, що їх односельчани висловилися на користь приєднання до Новодністровської об’єднаної територіальної громади, яка у зв’язку із відповідною позицією Центральної виборчої комісії України не отримала дозвіл на проведення виборів.

Відтак учасники засідання обговорили низку питань, пов’язаних із запровадженням у районі децентралізації державної влади, зокрема, в частині фінансування галузі освіти, охорони здоров’я та соціального захисту.

«Зважаючи на все зазначене вище, закликаю окремих політиків, які можливо хотіли би створити на Сокирянщині громади, як то кажуть «під себе», відмовитися від таких ідей. Ключовий принципом в процесі об’єднання територіальних громад – добровільність. Тому застерігаю усіх учасників цього непростого процесу від спокуси ігнорувати думку та волевиявлення жителів тих чи інших громад. Також хочу ще раз наголосити – Чернівецька обласна рада прийматиме рішення про схвалення змін до перспективного плану виключно в рамках чинного законодавства та в інтересах людей. Для любителів підкилимних ігор додам: жодні кулуарні домовленості не пройдуть, все буде відкрито та прозоро, думка жителів Сокирянського району буде врахована максимально», – наголосив у свою чергу Іван Мунтян, звертаючись до присутніх.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради
1