Іван Мунтян допоміг власними коштами юним буковинським спортсменам, які вперше представлятимуь Україну у чемпіонаті Європи з вільної боротьби

Іван Мунтян допоміг власними коштами юним буковинським спортсменам, які вперше представлятимуь Україну у чемпіонаті Європи з вільної боротьби

17.05.2019, 22:28

Часто через брак державного фінансування, недосконалість діючих програм або ж складні бюрократичні процедури наші талановиті спортсмени не можуть отримати необхідну підтримку тоді, коли потребують цього найбільше.

Саме тому голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян вирішив допомогти юним буковинським борцям – Олександру Вишняку, Соломії та Марії Винник власними коштами.

Зараз вони активно готуються до участі у чемпіонаті Європи з вільної боротьби серед юніорів та юніорок, що відбудеться в Іспанії на початку червня. До слова, усі вони – вихованці Сергія Одинака – старшого тренера обласної дитячо-юнацької спортивної школи №1, що дала Буковині не одного чемпіона.

- Власне вирішив допомогти ще й тому, що Соломія та Марія Винник залишились без батьків, які трагічно загинули в автокатастрофі п’ять років назад, - пояснив  Іван Мунтян свій шляхетний вчинок. -  До речі їх батько – отець Дмитро Винник був одним із ідейних натхненників та засновників молодіжного етнодуховного фестивалю «Обнова-фест». Божою волею Марійка та Соломійка залишились живими та не отримали серйозних травм. Тепер от разом з Олександром представляють наш край на всеукраїнських та міжнародних змаганнях з вільної боротьби, є кількаразовими переможцями багатьох престижних турнірів та мають чемпіонські титули.

За словами президента Чернівецької міської федерації вільної боротьби Павла Безбородова, це вперше у спортивній історії нашого краю одразу три спортсмена представлятимуть нашу Батьківщину на таких престижних змаганнях в Іспанії. Більше того, ці юні буковинські спортсмени є нашою олімпійською надією. 

1