Іван Мунтян: Для юних сторожинчан створено максимально комфортні європейські умови для розвитку та навчання

Іван Мунтян: Для юних сторожинчан створено максимально комфортні європейські умови для розвитку та навчання

21.01.2019, 22:10

 Разом з місцевою владою  голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян відкрив добудований корпус Сторожинецької гімназії №2, де віднині знаходяться повноцінний спортзал з роздягальнями і душовими, навчальні кабінети біології та хімії, фізики, інформатики, трудового навчання, а також кімната відпочинку та ігрові кімнати для 50-ти дошкільнят.

 Привітавши вчителів, батьків та дітей, Іван Мунтян наголосив, що це направду знакова подія, що свідчить про відповідний рівень життя у Сторожинецькій об’єднаній громаді, яка напевно є однією з найкращих не лише на Буковині, а й в Україні загалом.

 Голова Чернівецької обласної ради подякував усім, хто долучився до будівництва та благоустрою новозбудованого корпусу; представників підрядної організації та педколективу гімназії, які долучилися найбільше, нагородив Почесними грамотами та годинниками обласної ради.

 - На власні очі переконався, що для юних сторожинчан створено максимально комфортні європейські умови для розвитку та навчання. Особисто перевірив якість спортінвентарю та можливості спортивного залу (На фото). Все таки, головне - це бажання. Наприкінці серпня минулого року побував на будівництві цього об'єкту, яке було у самому розпалі. Сьогодні ж побачив, що будівельники змогли у стислі строки виправдати усі наші сподівання. 

- Також ознайомився з якістю виконаних будівельно-оздоблювальних робіт. Що казати: всі роботи виконані дуже якісно, відчувається, що робили їх з любов’ю та думкою про діточок, які відтепер тут будуть навчатися та виховуватися, - поділився враженнями від побаченого Іван Мунтян. - До слова, всі меблі у класних та ігрових кімнатах місцевого виробництва, що також тішить. Адже це не тільки висока якість та комфорт, але й відповідні відрахування до місцевого бюджету. 

Принагідно голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян ознайомився зі станом ремонтно-будівельних робіт з реконструкції приміщень колишньої військової частини під ще один дитячий садочок. Адже відкриття двох додаткових груп на 50 діток при Сторожинецькій гімназії №2 все одно не вирішує проблему в цілому: сьогодні у Сторожинці охоплення дошкільним навчанням потребують ще 450 дітлахів. Власне у перспективі цей дошкільний навчальний заклад зможе прийняти 300 діточок. Роботи звісно ще багато, але як запевнив директор Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства ОДА Олександр Пуршага, за умови отримання необхідного фінансування, перший поверх садочку уже восени зможе прийняти 150 маленьких жителів Сторожинецької ОТГ.

Гості обговорили хід будівництва, можливі джерела фінансування та шляхи вирішення наявних проблемних питань.

1