Ірину Геращенко у Чернівцях попросили підтвердити або спростувати важливу роль Віктора Медведчука у звільненні українських заручників

Ірину Геращенко у Чернівцях попросили підтвердити або спростувати важливу роль Віктора Медведчука у звільненні українських заручників

11.03.2019, 22:16

У Чернівцях сьогодні перебуває Ірина Геращенко, перший заступник голови Верховної Ради України. Під час прес-конференції вона розповіла про звільнення заручників та стан українських політв`язнів у Росії. За останні п’ять років народний депутат України Ірина Геращенко, як Уповноважений Президента України з питань мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях, вісімдесят разів побувала у зоні конфлікту, тому знає про цю проблему чи не найбільше.

Журналісти попросили Ірину Геращенко підтвердити або спростувати важливу роль Віктора Медведчука у звільненні українських заручників, чим виправдовують його участь у переговорному процесі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родини українських політв’язнів, яких утримують в Росії, отримали по сто тисяч гривень державної допомоги, - Ірина Геращенко в Чернівцях

- Стосовно Медведчука. Якщо ви слідкуєте за новинами, які стосуються Мінського переговорного процесу, то вперше це прізвище прозвучало під час телефонної розмови Президента України Петра Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель влітку 2014 року. Тоді пані Меркель запропонувала, щоб людина, про яку ви питаєте, долучилася до вирішення гуманітарних проблем на Донбасі. Очевидно, що це також було з подачі Путіна. Проте тоді наші міжнародні партнери шукали різні шляхи для того, щоб ситуація на Донбасі виходила на якісь рішення.

- Влітку 2018 року Президент України мав дві телефонних розмови з президентом Росії Путіним.  Дві теми, які під час них піднімалися, це безпека на Доньасі, щоб там не стріляли. І друге – це питання заручників. На всі заклики українського лідера звільнити наших політв’язнів, а саме тоді голодував Олег Сенцов, звільнити десятки наших заручників, які утримуються на окупованих територіях Путін давав відповідь, що існує контактна група і там є Віктор, ось, будь ласка, нехай він вирішує ці питання.

- Українська влада прагне використати всі можливості, усвідомлюючи всі виклики гібридної війни, для того, щоб витягнути наших заручників. У той самий час, останні звільнення відбулися рівно рік тому. У січні 2018 році нам вдалося витягнути  одного нашого військового – Романа Савківа з окупованого Донецька. І якраз в березні ще двох наших прикордонників, яких викрали і утримували в Російській Федерації. Після цього звільнень немає. І людина, про яку ви запитували, вона вже рік не відвідує мінську групу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перевибори у Чернівцях – робота не лише для парламентарів, але і для громади, – І. Геращенко

1


КОМЕНТАРІ (1)

Почему у «патриотки»херашенко не спросить когда перестанут травить народ просрочеными липецкимм конфетами!

avatar

12 березня 2019 07:49