'Інший світ' молодого хотинського художника Володимира Пастушака

"Інший світ" молодого хотинського художника Володимира Пастушака

07.10.2012, 02:27

"Інший світ" молодого хотинського художника - Володимира Пастушака, представили в художньому музеї. Цього разу презентація виставки була зовсім не звичною для відвідувачів, адже її супроводжували невеликим музичним перфоменсом. Більше 40-ка картин і музика дивували чернівчан.

Студент Кам"янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, але наш земляк, бо родом із Хотинщини, юнний і, як зазначають знавці художньої справи, талановитий - Володимир Пастушак. Хлопець вже близько 8-ми років приділяє творчості. Не належить до якогось одного напрямку мистецтва, малює різноманітними техніками і подорожує. Свої вуличні інсталяції представляв не лише в Україні, а світлини з 3D малюнками знані майже всім користувачам соціальних інтернет мереж. В Чернівецькому художньому музеї виставлено більше 40-ка його робіт. Зокрема і кілька автопортретів і, звичайно ж, малюнки, які, як зазначив автор, відображають його внутрішній світ.

Володимир Пастушак, художник: «Це оцей інший світ, яким я живу, який я бачу. Я хочу, щоб донести його до глядача і щоб вони перейняли його собі і відчули мої емоції, мій характер, мої погляди на життя. Я не намагаюся передати фотографічну копію, а внести щось своє, свої корективи. Кожна робота індивідуальна, такої немає в природі і аналогіів їй немає».

На презентацію персональної виставки Володимира приїхало чимало друзів, родичів, а також викладачів.

Борис Негода, заслужений художник України, викладач Володимира: «Володя прагматично-талановитий студент. Я думаю, що він ще у пошуках, ле ці пошуки вже видно. Він буде українським художником, який захищатиме наше мистецтво, який не піддасться на якісь провокації».

До презентації хлопець також підійшов зовсім по-іншому. Невеличким перформенсом став музичний супровід від києвського гурту. Також Володимир Пастушак належить до культурної організоції "Another World", які згодом представлятимуть першу в Україні метал-оперу. Володимир розробляє дикорації для неї, а головним експонатом, як і нової виставки, так і майбутньої опери є картина "Спокуса": «Музыка и изобразительно искуство - это две неотемлемые части, две сестры, две дочери одной матери. Владимир более чем талантлевый художник. Я думаю, что в изобразительном искустве нет ничего, чтобы ему было не под силу».

Експозиція передуватиме у художньому музеї впродовж двох тижнів, тому всі бажаючі можуть ознайомитись з Володимиром Пастушаком через його творчість і світобачення, які він передав кольором на папері.

Генрієтти Беух. Телеканал «Чернівці».

Джерело: mtrk.com.ua

1