Інна Арічук із Приворок творить красу із... мила

Інна Арічук із Приворок творить красу із... мила

02.01.2022, 19:21

Її руки створюють красу із ... мила

Звичайне мило для повсякденного користування, букети із мила, святкові набори, зокрема й на новорічну тематику — всьому цьому «дає життя» Інна Арічук із Приворок. 

Домашнє миловаріння — справа, яка набирає популярність

Варто лишень поглянути на чудові вироби нашої сьогоднішньої героїні і стає зрозумілим: якщо у людини є здібні руки та багата креативність, то майже із будь-чого можна створювати красу. Навіть із такої, здавалось би, буденної речі, як мило. 

Отож, знайомтесь — Інна Арічук. Народилась у Тарашанах, але нині проживає у Привороках. Навчалась у Чернівецькому коледжі дизайну і економіки за спеціальністю «Фінанси і кредит», проте, здається, своє покликання знайшла в іншому. 

— Справа, якою я почала від недавніх пір займатись, — розказує Інна, — називається миловарінням й останнім часом вона стала дуже популярною на Буковині та в інших регіонах. Йдеться, власне, як про звичайне доглядове мило, яке ми використовуємо щоденно, а також про подарункові набори на будь-яку тематику та мильну флористику.

За словами майстрині, вона давно цікавиться темою виробництва мила ручної роботи, але довго не наважувалась спробувати свої сили, зробити, так би мовити, вирішальний крок. Проте, ця мить, зрештою, настала.

— Переглядала різні навчальні відео, як працюють інші миловари, але все часу не вистачало спробувати самій, не могла наважитись, — зізнається Інна. — Але з початком карантину з'явилось багато вільного часу і я почала шукати справу, за допомогою якої можна б було зайнятись чимось цікавим та почати заробляти вдома. Ось тут і вирішила, що час спробувати себе в миловарінні. Я не так давно працюю в цій сфері, тому, поки що, думаю, що це більше як хобі, але планую далі розвиватись у даному напрямку і присвячувати більше часу цій справі.

Запашний аромат і натуральні інгредієнти

Мило, яке виготовляє власними руками Інна Арічук, не зовсім таке, яке ми звикли бачити. Точніше, окрім традиційної мильної продукції, молода жителька Приворок створює ще й багато ексклюзивних виробів, які приваблюють око.

— Мило ручної роботи має неймовірний аромат і для його виробництва використовуються тільки натуральні інгредієнти, — зазначає наша героїня.

Тому, й не дивно, що для створення цієї краси потрібно докласти немало зусиль.

— У середньому, — каже Інна, — для одного набору потрібно приблизно 1-2 години на виготовлення і ще кілька годин на те, аби готове мило могло просохнути при кімнатній температурі. Спочатку треба розтопити мильну основу до робочої температури, обрати форми, кольори, ароматизатори... Готове мило необхідно залишити в теплому приміщенні на півдня-день для того, щоб воно просохло, як слід і його можна було б упакувати і відправити замовнику.

Думаю, погодитесь, що миловаріння — справа делікатна. Тому, люди, які працюють тут мають знати ряд деталей та нюансів. І не просто знати, а вміти застосовувати їх на практиці, бо в інакшому випадку всі зусилля можуть виявлятись марними.

— Насамперед, — розповідає привороцька майстриня, — потрібно вміти правильно визначати температурний режим для роботи, а також пропорції, які необхідно витримувати. Барвники, олії, ароматизатори — все додається у відповідній кількості. Наприклад, на 100 грам готового мила варто додати пів чайної ложки базової олії, а також 6-8 крапель ароматизаторів і барвників. Щоб уникнути негативного досвіду, необхідно правильно обирати й місце для роботи: підвищена вологість у повітрі також може негативно вплинути на мильні вироби (у такому випадку на милі з'являються невеличкі водяні краплі).

Особливо популярні — букети із мила 

Безперечно, головна родзинка продукції, яка виходить з-під рук Інни Арічук — це оригінальність. І, треба сказати, що нині такі ексклюзивні вироби із мила користуються попитом серед тих, хоче порадувати своїх близьких незвичним сюрпризом. Зокрема, вони є хорошим подарунком до якихось важливих дат чи свят. 

 — Набори з мила — це оригінальний та корисний подарунок, адже засоби для догляду ніколи не бувають зайвими, — зазначає молода майстриня. — У мене можна придбати різні мильні вироби: як звичайне мило домашнього виробництва для щоденного використання, так і квіткові букети, святкову продукцію на різну тематику. Словом, є дуже великий вибір, завжди можна зробити все індивідуально, за бажанням клієнта. У наявності є і чоловічі, і жіночі, і дитячі набори. 

Зараз, за словами Інни, популярна новорічна та зимова тематика, але осінню, скажімо до Дня українського козацтва, часто замовляли набори для чоловіків. 

— Це міг бути більш класичний варіант: годинник+гаманець+гроші, або ж щось оригінальніше — наприклад, пивні набори, які повністю виготовленні з мила, — розказує героїня нашого матеріалу. — Перед 8 березня, звичайно ж, актуальними є замовлення з жіночим милом, різні види квітів і жіночих «штучок». Але особливо популярні — букети з мила. Це не просто оригінальний подарунок, але й корисний. Таким милом можна і користуватись, проте воно може бути і предметом інтер'єру. Квіти з мила мають неймовірний аромат і «стоять» більше трьох років.

Новорічні свята — «гаряча пора» для подарунків з мила

Найбільше замовлень, як розповідає Інна Арічук, надходить якраз напередодні новорічно-різдвяних свят.

—  Без сумніву, — каже вона, — у цей період дуже багато людей роблять замовлення для себе та своїх рідних. У моєму асортименті є чимало продукції з новорічно-рідзвяною та зимовою специфікою, з якої можна скласти прекрасні набори на будь-який смак. У цьому контексті особливо популярним серед моїх клієнтів було мило у вигляді мандаринки, бутерброду з ікрою, адже саме вони асоціюється у більшості людей з Новим Роком. Також роблю мильні вироби у формі шампанського та інших напоїв, сніжинок, сніговиків, ялинок, в'язаних шапочок та рукавичок. Набори можна зібрати в будь-якому кольорі та ароматі. Все індивідуально обговорюється з замовником.

І, приємно констатувати, що про нашу талановиту землячку та її оригінальну продукцію знають вже й за межами Буковини.

— Замовлення отримую з різних куточків нашої країни, — розповідає вона. — Так, звичайно, на початку найбільше звертались люди з нашого регіону, але наразі працюю через соціальні мережі, відповідно, приймаю замовлення від покупців з різних областей України і відправляю їх поштою. Зв'язатись зі мною можна через вайбер (0983022329), або через мою сторінку в інстаграм (inna_ariciuk0905). Ціни на набори різні, залежно від того, що в них входить.

А ми ж, у свою чергу, радіємо, що на Глибоччині є такі креативні люди, які своєю справою дарують хороший настрій, що вельми важливо у нинішні нелегкі часи.

Георгій СЕМЕНЮК

На зображенні може бути: десерт

 

Немає опису світлини.

На зображенні може бути: у приміщенні

Немає опису світлини.

На зображенні може бути: квітка

На зображенні може бути: їжа

На зображенні може бути: еустома, троянда та текст

На зображенні може бути: торт, еустома, троянда, у приміщенні та цегляна стіна

Немає опису світлини.

Немає опису світлини.

Немає опису світлини.

На зображенні може бути: їжа, троянда, у приміщенні та цегляна стіна

На зображенні може бути: торт, еустома, троянда та цегляна стіна

На зображенні може бути: наручний годинник та текст

На зображенні може бути: торт, троянда, еустома та текст

На зображенні може бути: їжа, у приміщенні та текст «угной ругной работы 1 мыло льввське 1715 SHOT ON POCO X3 NFC»

Немає опису світлини.

На зображенні може бути: фрукт

На зображенні може бути: 1 особа, стоїть, еустома та троянда

Немає опису світлини.

На зображенні може бути: їжа та у приміщенні

На зображенні може бути: їжа та у приміщенні

На зображенні може бути: їжа та квітка

На зображенні може бути: фрукт

На зображенні може бути: десерт

1