Ініціативна група з Глибокої прибула у Львів для консультацій із залізницею, яку звинувачують у рейдерському захопленні землі (ОНОВЛЕНО о 14.58)

Ініціативна група з Глибокої прибула у Львів для консультацій із залізницею, яку звинувачують у рейдерському захопленні землі (ОНОВЛЕНО о 14.58)

31.07.2019, 10:45

На звернення до Президента України дано доручення зустрітися з ініціативною групою з Глибокої.

Про це повідомив голова Глибоцької ОТГ  Григорій Ванзуряк. 

Суть проблеми наступна - підприємці в 2005-2012 роках викупили в Глибоцької селищної ради земельні ділянки. Побудували комерційні споруди, працюють, платять податки, а в 2018-му Укрзалізниця "згадала", що то, можливо, їхні землі і на підставі плана відводу 1959 року, який не збігається із сучасним станом, в судовому порядку скасовують рішення куплі-продажу землі, а також ще ряд рішень про надання беоплатно у власність фізичним особам земель осг. Хоча ці ділянки знаходяться за автомобільною дорогою О26022 районного значення і при виділенні їх всі служби і також дорожники суміжні землі погоджували. Ось така історія!!!

Наразі глибочани вже перебувають у Львові, де розміщено офіс Львівської залізниці.

Щойно завершилась зустріч представників ініціативної групи з Глибокої, з керівником Служби майнових і земельних ресурсів та юристами Львівської залізниці. Обговорено проблемні питань в світлі останніх протестних акцій. З'ясували, що 12.07.19 Укрзалізницею прийнято положення про порядок припинення права користування земельними ділянками залізниці, цей порядок може слугувати компромісним рішенням у вирішенні спірних питань наших жителів. За тиждень комісія зі Львова планує відвідати Глибоку, - повідомив деталі зустрічі голова Глибоцької ОТГ  Григорій Ванзуряк.

Нагадаємо, на Буковині в смт Глибока у вівторок, 30 липня, місцеві жителі влаштували мирну акцію протесту проти діяльності ПАТ "Укрзалізниця".

Як повідомляє районний сайт "Глибока.інфо", мешканці та приватні підприємці селища вийшли на акцію протесту з проханням до президента та глави уряду втрутитися в дії "Укрзалізниці", які рейдерством захоплюють землі у Глибоці. 

Повідомляється, що люди вимагають захистити їхні права і "припинити свавілля "Укрзалізниці".

Відео ТРК "Буковина"



Водночас, як пише глибоцьке видання "Новий день", за словами присутніх, "Укрзалізниця" подала на них до суду і хоче забрати землю з-під їхнього майна.



Про проблему видання писало ще торік. Мовляв, "Укрзалізниця"позивається майже до триста об’єктів нерухомості у Глибоці з тим, аби анулювати державні акти на землю та забрати землю в людей. 

На Буковині жителі звинувачують «Укрзалізницю» в рейдерському захопленні земель
На Буковині жителі звинувачують «Укрзалізницю» в рейдерському захопленні земель
1