Ініціатива від людей є. Наше завдання віднайти кошти для співфінансування ремонту пам'яток архітектури, - Зазуляк (ВІДЕО)

Ініціатива від людей є. Наше завдання віднайти кошти для співфінансування ремонту пам'яток архітектури, - Зазуляк (ВІДЕО)

14.04.2021, 09:26

У Чернівецькій міській раді обіцяють найближчим часом знайти кошти для співфінансування (спільно з активними чернівчанами) програми ремонту балконів і фасадів історичних будівель. 

Про це повідомив заступник Чернівецького міського голови Василь Зазуляк, відповідаючи на питання журналіста BukNews про чергові руйнування пам'яток архытектури у середмісті.   

Пріоритетність буде надаватися саме архітектурним пам'яткам, - пообіцяв Зазуляк. - Ми обов'язково розберемося з цією ситуацією найближчим часом, менше будемо говорити, а показувати конкретну роботу.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На вулиці Кохановського знову обвалилась частина балкону, а на Кобилянської частина фасаду Німецького дому (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У нинішнього керівництва Чернівців немає політичної волі і бажання рятувати середмістя від руйнування

Тим часом, у Чернівцях відділ охорони культурної спадщини міської ради планують "переселити" у приміщення на вулиці Університетській, 50.

Відповідний проект рішення виконавчого комітету міськради оприлюднено на сайті ратуші, пише molbuk.ua.

Зокрема, проектом рішення пропонується закріпити за виконавчим комітетом міськради нежитлові приміщення першого поверху і частину приміщень спільного користування першого поверху загальною площею 135,6 кв.м у будинку на вулиці Університетській, 50.

Зазначається, що мета такого рішення – для розміщення відділу охорони культурної спадщини міської ради.

Як відомо, у цьому ж приміщенні розташований благодійний фонд "Вікторія", пов’язаний із депутатом міської ради Віталієм Михайлішиним. Нагадаємо, на сесії 25 березня Чернівецька міськрада ухвалила рішення, згідно з яким нежитлові приміщення за цією адресою виключено із Переліку другого типу нерухомого майна.

1