Ініціатори референдуму у Чернівцях готові голодувати

Ініціатори референдуму у Чернівцях готові голодувати

02.11.2011, 15:31

Ініціативна група у Чернівцях готова вдатися до голодування, якщо влада й надалі перешкоджатиме проведенню референдуму у їхньому місті. Після зриву проведення шостих зборів з ініціювання референдуму у Чернівцях ініціативна група «Спільними зусиллями захистимо Чернівці» вдасться до збору 18 300 підписів чернівчан під зверненням до парламентської асамблеї Ради Європи.

Якщо ж і це не допоможе зрушити з місця проведення референдуму щодо дострокового припинення повноважень Чернівецької міської ради, члени ініціативної групи готові вдатися до крайніх методів спротиву – голодування, – повідомляє «Молодий буковинець».

«Ми вирішили, що з тимчасовою чернівецькою міською владою, обласною в особі ОДА, українською в особі Президента, уряду, парламенту, без добра яких і покровительства не відбувалося б того беззаконня, що чиниться у місті, поки що не хочемо мати нічого спільного. Це влада, яка лише говорить про демократію, але нічого спільного з демократією не має, – сказав співкоординатор ініціативної групи «Спільними зусиллями захистимо Чернівці» Юрій Івашин. – Тому ми призупиняємо діяльність ініціативної групи з підготовки чергових зборів на період проведення збору підписів громадян Чернівців під зверненням нашої громадської організації до парламентської асамблеї Ради Європи та інших міжнародних інституцій з приводу систематичного, планомірного організованого владою порушення принципів демократії, волевиявлення, верховенства закону та прав людини».

«Будемо збирати 18 тисяч 300 підписів чернівчан. Коли зберемо, пакет документів відправимо до парламентської асамблеї Ради Європи, – продовжує громадський діяч. – Ініціативна група не опускає руки, просто міняє форми і методи роботи. Якщо мирні заходи не дадуть результату, вдамося до крайнього заходу громадської непокори – голодування».

 Повідомляє http://zik.ua