Інженер наперед підписав документи про завершення будівництва стадіону у Рукшині, щоб встигнути до кінця року освоїти кошти

Інженер наперед підписав документи про завершення будівництва стадіону у Рукшині, щоб встигнути до кінця року освоїти кошти

29.03.2019, 09:20

Він підписав документи про нібито завершене будівництво в той час, коли було виконано менше половини робіт.

Хотинський районний суд виніс вирок у справі про порушення під час реконструкції стадіону у селі Рукшин Хотинського району. Головного інженера ПП «Садгора-Сервіс», який здійснював технічний нагляд за будівництвом, визнали винним у підробці документів та засудили на один рік умовного терміну із виплатою більше 4 тисяч гривень штрафу.

Про це йдеться в опублікованому вироку на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Про обвинуваченого відомо, що він є уродженцем села Чорнівка Новоселицького району, одружений, має на утриманні одну неповнолітню дитину, працює в ПП «Чернівцікомунбуд».

Суд встановив, що Рукшинська сільська рада 7 жовтня 2016 року уклала договір із приватним підприємцем, який зобов'язався виконати роботи з реконструкції стадіону до кінця 2016 року за майже півтора мільйони гривень.

А 17 жовтня сільська рада Рукшина уклала договір із ПП «Садгора-Сервіс» щодо технічного нагляду за будівництвом.

Головний інженер цього підприємства в листопаді та грудні 2016 року підписав акти виконаних робіт на всю суму підряду - один мільйон 443 тисячі гривень. Хоча фактично було виконано лише 49% запроектованих робіт.

Обвинувачений у судовому засіданні визнав свою вину. Він пояснив суду, що підробив документи не з наміром отримати якусь вигоду, а для того, щоб встигнути до кінця року освоїти кошти на будівництво стадіону. Сам стадіон врешті-решт був добудований та зданий в експлуатацію у 2017 році.

Тобто, держава від цієї підробки документів головним інженером збитків не зазнала. Таким чином, суд визнав чоловіка винним у службовій підробці та призначив йому один рік умовного покарання із штрафом 4250 гривень. Крім того, засуджений сплатить понад 2 тисячі гривень судових витрат.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1