'Свобода' назвала інформацію ЗМІ про подвійне громадянство  - недостовірною, а  'Майдан'  свідомо чи не свідомо провокував ворожі настрої у середовищі різних громад, - заява

"Свобода" назвала інформацію ЗМІ про подвійне громадянство - недостовірною, а "Майдан" свідомо чи не свідомо провокував ворожі настрої у середовищі різних громад, - заява

09.02.2016, 18:20

Метою таких дій було втягнути у протистояння громадських діячів, депутатів та чиновників Буковини та спровокувати ворожі настрої у середовищі різних громад.

 "Свободівці Буковини звертаються до мешканців Чернівецької області – жодним чином не піддаватися провокативним закликам окремих осіб, груп впливу та високопосадовців, які спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Адже зараз певні особи під впливом зацікавлених у конфлікті угрупувань намагаються штучно посіяти між українцями та румунами розбрат.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби облорганізації ВО "Свобода".

"Упродовж кількох тижнів на рівні області нагніталася інформаційна хвиля, - йдеться у повідомленні. - Метою таких дій було втягнути у протистояння громадських діячів, депутатів та чиновників Буковини та спровокувати ворожі настрої у середовищі різних громад.

Громадські організації, в тому числі й "Майдан", статутні засади яких передбачають намір запровадження контролю буковинської громади за високопосадовцями представницької та виконавчої влади (свідомо чи не свідомо) були втягнуті у цей процес.

Свободівці завжди відстоюють державницьку позицію та принцип відповідальності кожного громадянина (особливо, народних обранців, високопосадовців та держслужбовців). У випадку порушення законодавства, через набуття громадянства иншої країни, повинна надатися вичерпна правова оцінка діям осіб. Таку інформацію подають компетентні у цьому питанні органи. Наразі недостовірна інформація розповсюдилась по ЗМІ, що й спричинило конфлікт.

У цьому контексті відкрито засуджуємо штучні заклики та дії громадських активістів, зокрема Ігоря Жижияна, стосовно нібито утисків румунського населення в Чернівецькій області, які призвели до перекриття доріг. Такі непродумані та небезпечні дії можуть призвести до непотрібних міжнаціональних протистоянь, тому мають отримати правову оцінку відповідних служб та органів.

Задля збереження цілісності держави, закликаємо громадських активістів, політиків, високопосадовців негайно припинити інформаційну істерію та не створювати штучні прецеденти для міжнаціональних протистоянь".

1


КОМЕНТАРІ (4)

ви свободні ПУПСИ слава Богу не правоохоронці і не суд України! ви корупційне лайно яке видає себе за патріотів і обдурило людей особливо на західній Україні ! ПНХ ТВАРІ ЗЛОДІЙСКІ яких всякі уроди пупси мают не одне громадянство!

avatar

пупсам свободним

09 лютого 2016 16:41

шось довго ви свободні писали оцю писульку

клоуни

avatar

ряженій свабоді

09 лютого 2016 16:42

Маклович та Ілюк два тупорилих під@раса, трійка сваободівців довбляться десь у закутках з Проданом, а простий люд страждає! 

avatar

валідол

09 лютого 2016 17:56

Ви сказали трійка! А хто третій? Невже забракло духу назвати? Чи це пусті слова? Їх там 5 (в раді) але чомучь дівчинку ніхто не чіпає? Що ще не встигла насолити?

avatar

гостя до валідол

09 лютого 2016 21:21