Буковинці під стінами Качанівської колонії підтримали Юлію Тимошенко

Буковинці під стінами Качанівської колонії підтримали Юлію Тимошенко

29.03.2012, 22:00

Напередодні з’їзду партії ВО «Батьківщина», який відбудеться в Києві завтра, делегація від буковинської «Батьківщини» підтримала незаконно ув’язненого лідера партії Юлію Тимошенко мітингом під стінами  Качанівської колонії. На Харківщину вирушили делегати завтрашнього з’їзду, запрошені і найактивніші наші краяни – прихильники партії «Батьківщина» і її незмінного лідера.

У своєму виступі перед мітингувальниками голова Чернівецької обласної організації партії ВО «Батьківщина» Іван Мунтян висловив слова підтримки і вдячності Юлії Тимошенко – за її мужність, витримку і незламність. Про підтримку від буковинців говорили й інші учасники мітингу: заступники голови облпарторганізації Василь Мельник та Альона Гливко, голова міської парторганізації Юрій Скорейко, голова Сторожинецької райпарторганізації Катерина Гуцуляк, депутат обласної ради Світала Фочук. Буковинці нагадали невмирущі рядки з пісні великого українця Назарія Яремчука – «Я любив вас усіх, та найбільше любив Україну». Ці слова дуже влучні щодо Юлії Тимошенко, яка також найбільше любить Україну і не проміняла її навіть на власну свободу.

Особливо зворушливо лунала над площею перед колонією пісня «Червона калина» у виконанні наших краян. Вони дуже сподівалися, що переможна пісня проникне через тюремні щілини і досягне серця політичного в’язня доби незалежної України.

Після закінчення мітингу наші краяни просто на вулицях Харкова пригощали перехожих соковитими і запашними буковинськими яблуками. Люди приймали несподівані дарунки з вдячністю.

Буковинці стали й свідками неприємного інциденту: вперше за весь час перебування Юлії Тимошенко в Качанівській колонії, до неї не пустили адвоката Сергія Власенка. Він вирушив до Харківської прокуратури з вимогою скасувати штучні обмеження тюремників на спілкування Юлії Тимошенко.

Поки буковинці проводили мітинг біля Качанівської колонії, у якому взяли участь понад 120 осіб, їхні харківські колеги пікетували обласну та міську прокуратури. Пізніше делегація від Чернівецької області відвідала офіс місцевої «Батьківщини». Харків’яни зазначили, що спостерігають за подіями на Буковині, підтримують своїх однопартійців і вболівають за боротьбу опозиції з режимом в нашому краї. На з’їзд партії буковинці їдуть окрилені.

 Прес-служба обласної організації партії ВО «Батьківщина»

 



КОМЕНТАРІ (1)

Боюсь, що влада їм цього не подарує... Не прийнято в нас тепер безнаказанно їздити і найбільшу опозиціонерку підтримувати

avatar

Юрій

31 березня 2012 23:20