Інфекційне відділення райлікарні в Чернівецькій області отримає ще два кисневі концентратори

Інфекційне відділення райлікарні в Чернівецькій області отримає ще два кисневі концентратори

03.07.2020, 14:49

Кельменецька центральна районна лікарня, що в Чернівецькій області, 16 червня замовила два кисневих концентратори ОХ-10А за 80 тис. грн. Вони дозволяють подавати кисень у тих випадках, коли немає відповідних балонів або спеціальної центральної подачі. Обладнання призначене для лікування хвороб дихальної системи, - пише http://lviv.nashigroshi.org/.

Товар поставить ТОВ «Інкос лайн» протягом 20 днів після отримання заявки від замовника. Згідно з угодою, один кисневий концентратор ОX-10А коштує 40 тис. грн.

Хоча Кельменецька центральна районна лікарня визначена для прийому хворих на коронавірус, інфекційне відділення в закладі ще до початку квітня було занедбане. Як повідомила «Шпальта», медики відновили його за вісім днів, однак тут не передбачено подачі кисню для тяжкохворих пацієнтів. Їх планували переводити у відділення інтенсивної терапії, розташоване в іншому корпусі лікарні. Однак керівництво сподівалося на кисневе обладнання.

«Нам потрібний кисневий концентратор, він міг би допомогти хворим у разі необхідності кисневої потреби. Але наразі це питання важко вирішити», − зазначила у квітневому репортажі «Шпальти» медична директорка лікарні Галина Макаренко.

Вже через місяць, 7 травня, Кельменецька центральна районна лікарня замовила перший кисневий концентратор OLV-10 за 47 тис. грн. Теперішнє замовлення є вже другим для медиків.

Компанія «Інкос Лайн», яка постачатиме два концентратори OX-10A лікарні, зареєстрована 2014 року в Києві. Її власниками є кияни Микола Назаровець та Анна Назаровець. До березня 2020 року фірма в основному продавала запчастини та техніку.

Протягом 2019-2020 років компанія отримала замовлень на 97 млн грн, зокрема 485 тис. грн – у Чернівецькій області, включно з поточною угодою.

Нагадаємо, станом на 2 липня Чернівецька область входить в трійку регіонів з найбільшою кількістю хворих на коронавірус – тут підтверджено 4 894 заражень. При цьому всього 32 людей, це найменше в області, заразилося в Кельменецькому районі. Інфекційне відділення центральної районної лікарні розраховане на дев’ять місць: сім дорослих та два дитячі.

Підготували за підтримки МФ Відродження

1