Ілля Рябой переміг у 'Козацьких забавах' після марафону центральними вулицями Чернівців

Ілля Рябой переміг у "Козацьких забавах" після марафону центральними вулицями Чернівців

12.09.2015, 18:46

День фізичної культури та спорту України студенти Буковинського державного медичного університету вже традиційно зустріли пробігом «За здоровий спосіб життя проти гіпертензії».

Цього року співорганізатором акції стало Чернівецьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України. До пробігу активно долучилися студенти всіх вищих навчальних закладів міста та 14 коледжів і вищих професійно-технічних училищ. Вулицями міста пробігло більше 500 молодих людей, до яких приєдналися багато городян різного віку – прихильників оздоровчого бігу. Дистанція пробігу пролягла центральною вулицею міста  від стадіону «Буковина» до площі Філармонії. Очолювали колону знані спортсмени:  учасник Олімпійських ігор у Сіднеї, Афінах та Пекіні ІванГешко, Майстер спорту України з легкої атлетики, член національної збірної України з легкої атлетики, рекордсмен України,  учасник чемпіонату світу 2015 року в Китаї  Еміль Ібрагімов. Також у пробігу брали участь секретар Чернівецької міської ради Ярослав Кушнірик, депутат Чернівецької міської ради Дмитро Сірман, директор Обласного центру «Спорт для всіх» Георгій Мазурашу, доцент кафедри сімейної медицини Сергій Іващук, асистент кафедри внутрішньої медицини, клінічної фармакології та професійних хвороб Віталій Смандич, головний куратор медичного факультету №1 Оксана Оліник, медичного факультету №2 Яна Телекі, викладач кафедри догляду за хворими та ВМО Хайруло Нурдінов.

На площі Філармонії учасники пробігу успішно фінішували під аплодисменти глядачів та вболівальників. Організатори не мали на меті визначення переможців, тож всі бігуни були переможцями. Саме так їх вітав заслужений майстер спорту Іван Гешко. Перед учасниками пробігу з вітальним словом виступив також секретар Чернівецької міської ради Ярослав Кушнірик, помічник ректора з питань іміджевої політики Алла Борисюк, начальник Чернівецького відділення комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Корнелій Жукотинський. Підтримати учасників пробігу прийшли: проректор з навчальної роботи та виховання БДМУ Ніна Зорій, завідувач кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації та спортивної медицини Віктор Тащук.

Спортивне свято на площі Філармонії продовжилося вікториною «Олімпійська Україна», яку проводив Еміль Ібрагімов. Тож учасники пробігу продемонстрували не лише свою спортивну підготовку,а й глибокі знання про олімпійський рух та провідних олімпійців України.

Фінальним акордом свята стали змагання «Козацькі забави» серед студентів. Найсильніші представники вишів Буковини продемонстрували свою силу в різноманітних конкурсах. Перемогу у змаганнях в запеклій боротьбі здобув студент ЧНУ ім. Ю.Федьковича Рябой Ілля.

У цей же час у спорткомплексі БДМУ тривали змагання з баскетболу серед команд клінічних та теоретичних кафедр. Ця гарна традиція в університеті існує більше 30 років. У цей день, як і багато років поспіль , на спортивному майданчику відзначали день фізичної культури та спорту  професори Пашковський В.М., Давиденко І.С., Зайцев В.І., Полянський І.Ю., Кривецький В.В., Тащук В.К., доценти Жуковський О.О., Бербець А.М., Андрієць В.В., Бірюк І.Г., Войтів Я.Ю..

1