Ігор Малишевський: Комісія вивчить роботу медичних закладів, де у керівників цього року закінчується контракт

Ігор Малишевський: Комісія вивчить роботу медичних закладів, де у керівників цього року закінчується контракт

14.02.2018, 22:25

Голова постійної комісії Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей Ігор Малишевський повідомив, що депутатська комісія ознайомиться з роботою медичних закладів, де у керівників 2018 року закінчується трудовий контракт

- Цього року  у керівників кількох комунальних медичних закладів  області закінчується строк дії трудового контракту, - сказав Ігор Малишевський - голова постійної комісії Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей. – Від початку скликання нинішньої обласної рада комісія домагалася, щоб призначення на керівні посади в медичній галузі відбувалися відкрито, чесно, прозоро. Важливою вимогою було проведення кадрових конкурсів при заміщенні вакантних керівних посад. З цією метою було створено робочу групу, яка регулярно знайомилася з роботою медичних закладів краю, визначала проблемні питання і показувала шляхи їх цивілізованого вирішення. Саме наша депутатська комісія на повен голос, чи не вперше на офіційному рівні,  заговорила про проблеми медичної галузі краю.

- Комісія почала робити кроки у напрямку реформування системи охорони здоров’я, - продовжив Ігор Малишевський. - Багатьом керівникам, які плутали комунальну власність з приватною, це не сподобалося.  Особливо тим із них, хто  роками безроздільно правив лікарнями ще з середини 90-х років минулого століття. На початках роботи нашої комісії середній вік головного лікаря у Чернівецькій області сягав 70 років. Більшість з цих людей створювали систему, яка десятиліттями не реформувалася, і на яку справедливо нарікали громадяни. Водночас молоді випускники медичних учбових закладів зверталися до департаменту охорони здоров’я з проблемою працевлаштування, але чомусь не отримували робочі місця. Після нашого втручання ситуація змінилася на краще. У комунальних установах області з’явилися молоді медичні кадри.

- Очевидно, що перевірені на практиці механізми вирішення кадрових питань, які дали позитивні результати, мають бути застосовані при укладанні нових контрактів 2018 року. Створена комісією робоча група уважно вивчить роботу медичних закладів краю, контракт із керівниками яких закінчується в 2018 році.  Медицину мають розвивати фахові керівники, ентузіазм яких ще не згас, - вважає голова профільної комісії Ігор Малишевський.

1


КОМЕНТАРІ (4)

А шо це чудо має до керівників медзакладів. Мамка все життя брала від директорів шкіл, тепер він хоче продовжувати її славні традиції?

avatar

Лікар - психіатр

15 лютого 2018 17:46

 І яке містечко собі вициганила Ольга Петрівна Кобевко?

avatar

Шашковський

15 лютого 2018 18:08

Нічого у них не вийде. Ушаков в обласній лікарні планує провести  загальнолікарняні вибори, на яких будуть продовжені його повноваження. Глас народа прєвише всєго.

avatar

15 лютого 2018 18:30

вже обрали одну на площі, у старого Рига Ушакова вже шансів нема, служити комуністам, потім регіоналам, довести лікарню до руйнації, це його вміння. Нарешті піде дідусь на пенсію. Ніякі колективи і т.п. не допоможуть, є встановлені законом процедури.

avatar

лікар

15 лютого 2018 21:17