Ігор Малишевський: Ми не маємо права на помилку, вирішуючи подальшу долю медичних закладів

Ігор Малишевський: Ми не маємо права на помилку, вирішуючи подальшу долю медичних закладів

10.02.2016, 13:16

Постійна комісія Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей в рамках ознайомлення з роботою медичних закладів, контракт з керівниками яких закінчується в 2016 році, відвідала Чернівецьку обласну консультативну стоматологічну поліклініку. Цей медичний заклад надає терапевтичні та хірургічні послуги населенню області безкоштовно, а основні надходження комунальної установи відбуваються за рахунок послуг зубного протезування.

Зі слів медиків, навантаження на лікарів значно знизилося, адже пацієнти масово йдуть до приватних стоматологів, хоча обладнання обласної поліклініки дозволяє якісно надавати послуги. Через малий потік пацієнтів штат установи не заповнений повністю.

Слід зазначити, що в медичному закладі працює державна програма з надання безкоштовних терапевтичних та протезувальних послуг учасникам АТО. Але за останній рік цим скористалося лише 76 бійців.

Зважаючи на можливість реорганізації закладу з комунальної установи в комунальне підприємство, комісія вирішила детальніше розібратися у доцільності таких змін.

У представників обласної консультативної стоматологічної поліклініки стосовно реорганізації думки різні: існує невпевненість у результаті, адже пацієнтів і зараз мало, то ж що буде з самоокупністю згодом? Але й медикам, у разі роботи на комунальному підприємстві, не доведеться просити пацієнтів про благодійні внески, - зазначають у поліклініці.

Виникає питання і подальшого існування соціальних програм. Чи отримуватимуть пільгові та безкоштовні послуги такі категорії громадян як інваліди, чорнобильці, учасники бойових дій та АТО, малозабезпечені і пенсіонери?

Через велику кількість таких запитань комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей пропонує додатково розглянути всі нюанси щодо реорганізації закладу на наступному відкритому засіданні за участі громади і всіх зацікавлених сторін.

Враховуючи всі вищезгадані фактори, комісія розгляне і питання доцільності продовження контракту головного лікаря Чернівецької обласної консультативної стоматологічної поліклініки.

Як висновок візиту, голова комісії, УКРОПівець Ігор Малишевський зазначає, - «Маємо замкнене коло, коли частина населення потребує послуг безкоштовної або пільгової стоматології, а частина ні. Через це такі заклади як обласна консультативна стомат. поліклініка, як то кажуть, ні туди, ні сюди. Саме тому зараз з колегами маємо ретельніше вивчити надходження і витрати, потреби і їх доцільність. Ми не маємо права на помилку, коли вирішуємо долю медичних закладів, і закликаємо медиків та громаду висловлюватись на засіданнях нашої постійної комісії».

1


КОМЕНТАРІ (2)

Віталій Васильович! Терміново усім осередком пройдіть курси ораторського мовлення і логічного мислення, бо читати і слухати такі от потоки сознанія дуже важко. Цитата, яка завершує наведену вище статтю, не робить нікому честі: ні автору, ні його однопартійцям. Навіть укроп повинен мати мОзги.

avatar

Главному УКРОПу

10 лютого 2016 16:05

малишевский то ти ліпше своїй мамі аналці корупційній яка облизувала комуняку федорука розкажи! казкар хренов шляпу поміняв """власть міняєцца"""" клоун чмошний!

avatar

Чернівці, Максим

11 лютого 2016 09:13