Міністр молоді та спорту Ігор Жданов зустрівся із чернівецькою спортивною громадою та завітав на змагання ІІ етапу Кубку світу з мотокросу

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов зустрівся із чернівецькою спортивною громадою та завітав на змагання ІІ етапу Кубку світу з мотокросу

07.05.2017, 13:45

В Чернівцях, на трасі «Суперкрос», тривають змагання ІІ етапу Кубку світу з мотокросу на мотоциклах з колясками.

 Міністр молоді та спорту Ігор Жданов під час робочої поїздки до Чернівців зустрівся із місцевою спортивною громадою — членами обласного відділення Національного Олімпійського комітету, бейсболістами, представниками мотоциклетного спорту.

 Разом із мером міста Олексієм Каспруком Ігор Жданов відвідав будмайданчик, де розпочалося будівництво місцевого стадіону. «Завжди радує, що у місті є керівництво, яке прагне розбудовувати спортивну інфраструктуру для своєї громади. Так треба робити всюди. У кожному обласному центрі має бути хоча би один добротний стадіон, як базова точка для розвитку фізичної культури і спорту. Сподіваюся, стадіон невдовзі стане реальністю та буде працювати на користь громаді», - наголосив Міністр.

Також Ігор Жданов завітав на змагання ІІ етапу Кубку світу з мотокросу на мотоциклах з колясками. На чернівецькій трасі «Суперкрос», конфігурація якої складається з 17-ти поворотів і 14-ти трамплінів, крім українських спортсменів Артура і Єлисея Глущенко, беруть участь спортсмени з Австрії, Великобританії, Нідерландів, Швейцарії, Німеччини, Франції, Бельгії, Чехії та країн Прибалтики — загалом 40 екіпажів.

Це особлива подія для Чернівців та вітчизняного мотоспорту, адже 25 років тому саме тут було проведено перші в історії незалежної України змагання з мотокросу світового масштабу.

Коли минулого року ми були у Чернівцях з колегами і оглядали трасу для мотоспорту, то всі разом мріяли, щоб сюди повернулися міжнародні змагання. Завдяки спільним зусиллям багатьох небайдужих людей, ця мрія стала реальністю.

Про це на своїй сторінці у ФБ написав Міністр молоді і спорту Ігор Жданов

Разом із головою фракції "Народного фронту" Максим Бурбак, керівництвом Чернівецької області, спонсорами, представниками спортивної громади - урочисто відкрили 2-й етап Чемпіонату світу з мотокросу на мотоциклах з колясками.

40 екіпажів з різних куточків планети, тисячі вболівальників, адреналін та круті віражі, адже Чернівецька траса має 17 поворотів і 14 трамплінів.

Показово, що останнього разу столиця Буковини приймала Чемпіонат світу з мотокросу, аж 25 років тому. Сьогодні ми відродили цю славну традицію. Та й загалом, цьогоріч наша держава є господарем низки міжнародних спортивних подій, і це слугує свідченням того факту, що міжнародний спорт повертається в Україну – європейську державу, яка здатна організувати масштабні спортивні заходи на високому рівні, забезпечити безпеку під час їх проведення для учасників, тренерів та глядачів.

Вітаю всіх мешканців Буковини, вболівальників, спортсменів з чудовим святом мотоциклетного спорту, яке вийшло на славу!

http://www.dsmsu.gov.ua/

 

 

1