І служать, і підслужують… (погляд читача)

І служать, і підслужують… (погляд читача)

12.02.2019, 15:29

На подвір’ї одного з храмів у центрі Чернівців уже доволі тривалий час майорять державний прапор України та ЄС. Для чого, коли це не передбачено жодними церковними канонами, ну, не прийнято? – справедливо задаються запитаннями городяни, а чом би і не самі парафіяни цієї церкви.

Ось що сказав з цьогоприводу один з поважних митрополитів Буковини (з певних причин не називаємо, хто саме): – Скажу прямо чому, – пояснив владика. – У зв’язку з тим, що конфесія, якій належить цей храм, підпорядкована зарубіжному предстоятелю, в зв’язку з чим і майорить символіка. Це, на мою думку, аби підкреслити свою лояльність щодо нашої держави. Воно начебто нікому не заважає за винятком запитання: «Чому і для чого?».

Пояснення поважного владики в саме яблучко. У тому плані, що служити справді треба, а не підслужувати, лукаво використовуючи символіку подібного рівня.

Фото: CvNews

1


КОМЕНТАРІ (3)

Це і є "першою ластівкою" розпочатої справи про  "втручання держави в церковні справи"... Щось йде не так у "нашому королівстві"...

avatar

Юрій

12 лютого 2019 17:19

ну то й нехай висить європейський прапор,а Собор москальський триколор завішає щоб всі знали хто від кого! зате портрет порошенка в церкві ніхто не вчипив, а в кацапстані пуйла портрет чипляють в церквах ще й "лика святеньких прописать хотять" во це хворі реально транквілізатори відпочивають!!!!

avatar

Taras

12 лютого 2019 21:19

В американських католицьких церквах висять два прапори, державний та папський.  Значіння?  Мабуть приналежність.  

avatar

Панас

12 лютого 2019 23:16