Гвинтокрили, які Аваков розмістить в тому числі у Чернівцях, виведуть авіаційну систему МВС України на третє місце у Європі

Гвинтокрили, які Аваков розмістить в тому числі у Чернівцях, виведуть авіаційну систему МВС України на третє місце у Європі

10.12.2018, 14:25

Авіаційна система #МВС буде третьою за масштабом у Європі, - про це повідомив міністр внутршінх справ України Арсен Аваков. - Перші два вертольоти прибудуть в Україну вже 19 грудня 2018 року, а вся система буде повністю укомплектована до 2021 року.

 Про це він сказав сьогодні, 10 грудня, під час робочої поїздки до Мюнхена, Німеччина.

Особливість авіації МВС в тому, що буде побудована гібридна система на основі досвіду французьких, німецьких та американських авіасистем.

«Вертольоти будуть у ДСНС України, прикордонників, поліції і Національна гвардія України. Вони будуть виконувати профільні задачі – ліквідація пожеж, контроль кордону, пошук злочинців та зниклих осіб. Але, у випадку виникнення якоїсь надзвичайної ситуації, наприклад, пожежі, будуть працювати всі разом», - зазначив Арсен Аваков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівецькому аеропорту буде розміщено одну з баз для нових французьких гвинтокрилів, які надійдуть до рятувальної служби (ОНОВЛЕНО о 21.33)

Яценюк з Аваковим у Чернівцях презентували нову програму соціального забезпечення для працівників Нацполіції та ДСНС

Одну з чотирьох нових пожежних машин, які привіз Аваков, передали у Кельменці

Очільник МВС зазначив, що зараз по всій країні будуються пункти базування, ангари і вся необхідна інфраструктура, а у Кременчуці готуватимуть пілотів для системи авіаційної безпеки МВС.

«До створюваної системи додаються ще вертольоти Мі-8, які у нас є, і у нас буде третій за величиною вертолітний парк у Європі, після німців та французів. Таким чином, ми стаємо в один ряд з європейськими колегами за якістю», - сказав Арсен Аваков.

Довідково: Вертолітна ескадрилья Баварії належить до поліції Баварії. Особовий склад 100 осіб, авіапарк – 8 вертольотів Airbus. Виконується більше 3 тис. польотів на рік. В 2017 році було здійснено біля 800 рятувальних операції, близько 500 операції по пошуку злочинців. Оснащення вертольотів готується індивідуально під кожний виліт. Також вертольоти залучаються під час ліквідації пожеж, роботи в гірських районах, рятувальних місіях на воді та льоду. Є обладнання для передачі даних під час масових акції та масштабних ДТП.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького 

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д BukNews.

1