Гвалт щодо оборудки з майном облради підняв опозиціонер Бурбак, проте прокуратура області почула  регіоналів  Унгуряна і Нікітіна, останній з яких взагалі голосував 'за' його передачу на баланс 'Інватрансу'

Гвалт щодо оборудки з майном облради підняв опозиціонер Бурбак, проте прокуратура області почула регіоналів Унгуряна і Нікітіна, останній з яких взагалі голосував "за" його передачу на баланс "Інватрансу"

15.09.2013, 16:54

4 вересня ц.р. до прокуратури Чернівецької області звернулися депутати обласної ради О.Унгурян та В.Нікітін з проханням перевірити на предмет відповідності вимогам Конституції України та актів законодавства рішення сесії Чернівецької обласної ради від 05.07. 2013р №64 -16/13. Згідно з цим рішенням сесії облради визначена необхідність передачі об’єктів нерухомого майна спільної власності територіальних громад області з балансу обласної ради на баланс обласного комунального підприємства «Інватранс». Зокрема, серед запропонованих для передачі об’єктів нерухомого майна значиться будівля за адресою: м.Чернівці, вул.Кафедральна,2 (там розміщений навчальний корпус Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича).

Прокуратура області за цим фактом уже завершила перевірку, і за її результатами сьогодні, 13 вересня, направила Чернівецькій обласній раді подання з вимогою вжити заходів щодо усунення виявлених порушень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», причин та умов, що їм сприяли, скасувавши дане рішення сесії.  Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області. 

Як повідомила прес-служба ОДА, голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв та ректор Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича Степан Мельничук провели робочу зустріч з приводу звернення професорсько-викладацького колективу університету до депутатів Чернівецької обласної ради щодо рішення 16 сесії Чернівецької обласної ради VI скликання від 5.07.2013 р. №64-16/13 «Про передачу об’єктів спільної власності територіальних громад з балансу обласної ради на баланс обласного комунального підприємства «Інватранс», зокрема зміни умов оренди навчальним закладом приміщення по вул. Кафедральна, 2 у Чернівцях. Після перемовин керівник виконавчої влади Буковини та ректор вишу провели брифінг для представників засобів масової інформації.

«У цьому питанні я займаю кілька принципових позицій. Зокрема, я звертатимусь до депутатів обласної ради з пропозицією повернутись до розгляду цього питання на сесії обласної ради, предметно та конструктивно обговорити цю проблему та знайти шлях її вирішення, - наголосив Михайло Папієв. – Я вже неодноразово говорив і повторю: тут для мене пріоритетним залишаються інтереси професорсько-викладацького колективу вишу та його студентів». За словами голови обласної державної адміністрації, найкращий вихід з цієї ситуації – укладення угоди про оренду між університетом та обласної радою без посередників

            Ректор вишу Степан Мельничук подякував голові обласної державної адміністрації за підтримку у цьому, за його словами, дискусійному питанні та висловив упевненість, що за таких умов воно буде вирішене з максимальною користю для університету.

 Раніше ми повідомляли: 

Cьогодні на сесії Верховноі Ради оголосили запити щодо незаконного закриття шкіл в Заставнівському районі та оборудки чиновників з комунальним майном та КП " Інватранс"

На прохання депутатів Унгуряна й Нікітіна прокуратура перевіряє законність оборудки з майном громади, яке облрада передала "Інвантрансу"

 

1