Губернатор Ванзуряк просить Нацраду заборонити зйомки російського фільму в Чернівцях

Губернатор Ванзуряк просить Нацраду заборонити зйомки російського фільму в Чернівцях

18.09.2014, 21:54

Голова Чернівецької ОДА звернувся до Нацради з питань телебачення і радіомовлення з проханням заборонити зйомки російської воєнно-історичної драми "За законами воєнного часу", що здійснюються на замовлення російського телеканалу ОРТ на території Чернівців.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

"У листі до голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, керівник обласної виконавчої влади висловив невдоволення з приводу проведення зйомок російської воєнно-історичної драми "За законами воєнного часу", що здійснюються на замовлення російського телеканалу ОРТ.

Одну з ролей у фільмі виконує відомий російський актор Олександр Панкратов-Чорний, котрий виступив на підтримку військової агресії президента Російської Федерації В.Путіна щодо України, тим самим виступивши проти українського народу", – зазначається у листі.

На думку Романа Ванзуряка, проведення зйомок зазначеного кінофільму за участю апологета путінського режиму, у час, коли в Україні триває неоголошена війна з російськими окупантами і щодня гинуть українські військові, виборюючи ціною власного життя незалежність України та її територіальну цілісність, є неприпустимим.

Роман Ванзуряк висловив переконання в тому, що подібні кінематографічні проекти спрямовані на маніпуляцію свідомістю людей, перекручення історичних фактів та введення в оману широких верств населення.

Нагадаємо, у четвер активісти протестували проти зйомок згаданого фільму у Чернівцях.

Сьогодні, 18 вересня відбулась акція протесту проти зйомок російського фільму «За законами воєнного часу» в Чернівцях, у якій взяли участь активісти групи «Чернівчани» та небайдужі мешканці обласного центру.

Акція є вже другою за рахунком: 15 вересня громадські активісти вже висловлювали протест щодо зйомки зазначеного фільму. Втім його продовжили знімати як в приміщенні обласної ради, так і на території Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича.

Цього разу активісти групи «Чернівчани» написали звернення до Чернівецької міської ради та Чернівецької обласної державної адміністрації з проханням вжити заходів щодо припинення зйомки кінострічки, а також надати для ознайомлення документи, що дають дозвіл на зйомки вказаного фільму.

В свою чергу, голова обласної державної адміністрації Роман Ванзуряк ще 17 вересня 2014 року, напередодні сьогоднішньої акції, звернувся до голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка з проханням вжити дієвих заходів щодо заборони зйомки вказаного фільму на території Чернівецької області. Відповідне звернення буде надіслане й на адресу Державного агентства України з питань кіно.

Текст звернення був зачитаний під час акції протесту на вул. Шкільній обласного центру начальником управління суспільних комунікацій облдержадміністрації Мариною Тимофійчук-Степановою.

1


КОМЕНТАРІ (8)

Теж майданутий! Господи допоможи Україні з розумними керманичами!!!

avatar

До влади

18 вересня 2014 19:28

на дві неділі ,за які всі все зняли і навіть вспіли поїхати благополучно

клоун Ванзуряк ,клоун шо к а п е ц!!!

avatar

задержка роста

18 вересня 2014 19:40

воно уже не проти!!!! в себе на фейсбуці пише, най знімают мол ... поскорєє!!!!!

КАРАУЛ!!!! НАРОД !!!!

ОТО воно ЛАШАРА

avatar

!!!!!!

18 вересня 2014 20:17

avatar

Василий Забродский

18 вересня 2014 20:55

Поради гувернаторєву дає пєвичка )))))

avatar

до Забродського

18 вересня 2014 21:45

Романе, пізено ти кінувся! У неділю Голова Нру Терновецький з руховцями пішов перший протестувати проти зйомок. Молодець! А ти на четвертий день, після всіх надумав? Тормоз у тебе працює, який тобі дає поради. Поки комуніст Івашин дає тобі поради, будеш віслюком на Буковині. Ти скажи відверто, хто дозволив знімати?

avatar

майданівець

18 вересня 2014 23:04

 Да Тарновецький так налякав москалів, що вони аж сміялися з нього. Привів колядників, які їм поспівали і подарували яйця, замість ттого, щоб кинути в них. Газети і сайти пишуть про ці зйомки вже більше тижня. а ви тут дні рахуєте. хто коли прозрів. Спочатку дали спокійно відзняти все, що вони хотіли, а потім почали протестувати. А може це взагалі була скрита ефесбешна розвідка під виглядом знімальної групи. Готують провокацію??? 

avatar

Тарновецький

18 вересня 2014 23:13

терновецький то затичка і скурвлена бл...дь! оце ці курви з ЧОО майдан співали пісеньок уроду який визнав анексією Криму панкрату-чорному ! Ганьба ЧМошникам тернов..,!!!!!

а молоденьким дівчатам і хлопцям респект

avatar

Чернівці

19 вересня 2014 07:19