Губернатор Папієв проголосував разом з директором Сідляром і не втримався, щоб не вкусити кандидата від опозиції

Губернатор Папієв проголосував разом з директором Сідляром і не втримався, щоб не вкусити кандидата від опозиції

28.10.2012, 17:14

Свій громадянський обов'язок голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв виконав на виборчій дільниці №730542 одномандатного виборчого округу, що на вул. К. Дзержика, 22 (у приміщенні загальноосвітньої школи №8 м. Чернівці). На цій самій дільниці майже одночасно з губернатором голосував також гендиректор ТОВ "Чернівецький машзавод" Віктор Сідляр. Очевидно, обоє прописані десь на вулицях, мешканці яких голосують саме на цій дільниці. Після голосування Михайло Папієв поспілкувася з журналістами. Розмова відбулася перед входом до школи. На камери губернатор Буковини, зокрема, сказав, що «я із задоволенням та особливою приємністю сьогодні виконав свій громадянський обов’язок. І як істинний чернівчанин, я певен, що віддав свій голос за того кандидата по 201-му мажоритарному виборчому округу, який піклуватиметься про громаду міста, а Чернівці стануть справжньою європейською столицею Буковини». А також додав, що проголосував за ту політичну силу, яка робитиме усе у новоствореному парламенті для того, щоб Буковина справді стала краєм, де варто жити.

Після того як камери вимкунули, Михайло Папієв відреагував на репліку кореспондента каналу ТВА Юлії Сафтенко, яка поскаржилася, що її знімальна група ледь не запізнилася на цю зйомку. Губернатор, зокрема, зауважив, що ніколи й нікуди не запізнюється і всюди з'являться вчасно. Тому його здивував репортаж каналу ТВА, в якому йшлося про те, що на одну із  зустрічей на Глибоччині він запізнився на цілу годину, бо "оглядав" район. Пожартувавши ще деякий час щодо значення слова "оглядав" і з'ясувавши, що той сюжет робила не присутня тут журналістка, а хтось з її колег, Михайло Папієв також зауважив: ну, тепер ваш канал у центрі уваги. А потім продовжив: коли він показав один брехливий фільм, то ніхто не піднімав такого галасу. А щойно показали інший, то на канал одразу накинулися. А хіба то не правда? Всі знають, скільки коштували контейнери на "Калинівському ринку" і скільки з цих грошей отримувало місто.

Ні назв фільмів, ні імен їхніх героїв голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв не називав. Але обізнані знають, що йдеться про два фільма «Хто тут живе?». «Голова чернівецької ОДА Михайло Папієв» та "Чернівецька мафія". Демонстрацію першого фільму приблизно на 15-й хвилині показу зупинив своїм розпорядженням керівник каналу ТВА Василь Забродський. Натомість інший фільм по ТВА прокрутили кілька разів. У першому йшлося, зокрема, про статки губернатора Папієва, автори другого нібито розслідували оборудки колишнього мера Чернівців Миколи Федорука. Як повідомляв канал ZIK, ведучий програми  Дмитро Добродомов, «сподівався, що гість прийде до нас на червоний диван. І розповість, для кого він працює: для держави і нас з вами? Чи для власних інтересів? Хоча держава надала йому це право і виплачує зарплатню». Проте запрошенням журналістів губернатор не скористався. Автори ж іншого фільму "Про чернівецьку мафію" коментувати те, що показують іншій стороні навіть не пропонували. Про це Микола Федорук повідомив під час прямого телеефіру на телеканалі "Чернівці". Щобільше, його навіть позбавили можливості прокоментувати викладені у фільмі факти вже після його неодноразового показу в ефірі. Хоча право на такий коментар він мав згідно з законом. 26 жовтня опозиція домовилась про ефір кандидата у народні депутати Миколи Федорука з президентом телеканалу ТВА Василем Забродським на 23.00 п’ятниці. Однак, коли екс-мер Чернівців з представниками опозиції ввечері прийшли до офісу телебачення, їх до студії не впустили.

На підході до школи, де голосували губернатор Папієв, журналісти також виявили листівку без вихідних даних, яка містила заклик голосувати за єдиного опозиційного кандидата Володимира Кедя. Листівку було наклеєно на вікно одного з господарських приміщень поблизу основного корпусу школи. Оформлена листівка із використанням кольорів, які використовує на своїх агітаційних матеріалах Об’єднана опозиція, хоча, нагадаємо, що Володимир Кедь зареєстрований як самовисуванець, а з партії "Батьківщина" його давно виключили.

1


КОМЕНТАРІ (2)

До речі, на задніх дверях цієї школи, куди виходять ті, хто проголосував, стояли якісь люди з коробкою екзит пол. Проте нікого нічого не питали, хто як проголосував. Кажуть, що це та сама фірма, яка малювала Вітальці перемогу на виборах. Видно вони потім самі бюлетені заповнять. Для чого напрягатися і когось питати на виході.  Вони вже ітак знають кого треба оголосити переможцем.

avatar

Екзит пол

28 жовтня 2012 13:06

А Сидляр живет в своем помесьи на Цецино - называется Графская садыба. Крутое хозяйство - таких в Америке мало. А тут наш пацан. Правда какой из него "граф" не пойму.

avatar

Егерь Леха

28 жовтня 2012 15:50