Губернатор Папієв дозволив, щоб ЗМІ Буковини забезпечили рівні умови для всіх учасників виборчих перегонів

Губернатор Папієв дозволив, щоб ЗМІ Буковини забезпечили рівні умови для всіх учасників виборчих перегонів

25.10.2012, 17:49

Сьогодні, 25 жовтня, голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв на брифінгу за участі представників засобів масової інформації краю наголосив, що на Буковині ніякої цензури бути не може, на Буковині пануватиме свобода слова. «Жодного разу я не втручався у діяльність засобів масової інформації, і менеджери мас-медіа можуть це підтвердити. Жодних перешкод роботі журналістів з мого боку не було і не буде. Це моя принципова позиція, - підкреслив керівник крайової виконавчої влади. – Я не втручався у діяльність засобів масової інформації навіть тоді, коли публічно обговорювались етичні питання моєї сім’ї. Тому звинувачення у тиску на засоби масової інформації, втручання у їх редакційну політику безпідставні і я їх категорично відкидаю». Михайло Папієв додав, що на його думку, конфлікт на одному з місцевих телеканалів, який набув публічності і резонансу - це конфлікт його менеджерів та засновників, а сам керівник області жодного відношення до цих процесів не має. «Прошу редакторів, керівників засобів масової інформації та їх власників дотримуватися журналістських стандартів нині - на фініші парламентської виборчої кампанії - і завжди. Для учасників виборчих перегонів повинні бути забезпечені рівні умови, на шпальтах газет, в ефірі телебачення і радіо мають мати можливість висловлюватись представники різних політичних поглядів», - підсумував Михайло Папієв.

Брифінг звівся лише до промови губернатора – він її виголосив і пішов до свого кабінету, проігнорувавши заклики журналістів відповісти на кілька питань.

Об’єднана опозиція “Батьківщина” сьогодні, 25 жовтня, пікетуватиме Чернівецьку міську раду. Мітинг-протест щодо політичної ситуації, яка склалася в державі, супроводжуватиметься флеш-мобом, який організовує молодіжне крило опозиційних політичних сил.  Після мітингу плануються відкриті дебати на Центральній площі, до яких опозиція закликає провладних кандидатів.

Початок мітингу – о 16 год., флеш-моб – о 16.30, дебати – о 17 годині біля пам’ятника Т.Г. Шевченкові.

На дебати опозиція запросила презставників влади – голову облдержадміністрації Михайла Папієва і секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина. Флайєр з інформацією про відкриті дебати представники опозиції намагалися вручити Михайлу Папієву під час брифінгу, який відбувся вранці біля кабінету голови ОДА. Губернатор проігнорував запропонований флайєр.

Сьогодні, до приміщення ОДА, поки журналісти чекали на брифінг Михайла Папієва, увірвалась Об’єднана Опозиція. Опозиціонери прийшли запросити голову чернівецької облдержадміністрації та всіх журналістів відвідати відкриті дебати, що відбудуться на Центральній площі о 17:00.

Подякувавши всім журналістам за те, що прийшли, пан Папієв сказав, що за час свого перебування на посаді жодного разу не перешкоджав свободі слова на теренах області. Потім у кадр увірвався Геннадій Москаль, намагаючись вручити Михайлу Миколайовичу запрошення, проте той, впевнено продовжуючи промову, не взяв листівку, та заявив: “От це якраз рівень культури і безкультур’я... Люди мають знати правду. Покажіть в який спосіб це відбувається...”.

Після заклику до керівників і власників мас-медіа забезпечити вільний доступ до інформації про перебіг виборів, Михайло Папієв зник за дверима свого кабінету. А Опозиція так і не отримала відповіді на запитання яким буде курс долара після виборів, чи буде адміністративна реформа зі скороченням районів та загалом про Україну, яка знаходиться на межі фінансового краху.

CitizenJournal (c)

1


КОМЕНТАРІ (2)

Це жах! Москаль цей справді хвора людина, і йому не в парламенті сидіти, а в психушці.

avatar

читач

25 жовтня 2012 14:52

А Бурбак, сарака, плакати тримає. Сам Бурбак! Але то прпвильно, опановує парламентську практику, бо він уже - депутат.

avatar

Петро Дм.

25 жовтня 2012 15:16