Губернатор Буковини вважає обіцянки Януковича втіленням заповітів Шевченка

Губернатор Буковини вважає обіцянки Януковича втіленням заповітів Шевченка

09.03.2012, 19:04

9 березня 198-му річницю від дня народження Пророка відзначили буковинська об’єднана опозиція. Представники дванадцяти політичних сил та низки громадський організацій, які входять до обласного Комітету опору диктатурі зібралися зранку на Центральній площі Чернівців біля пам’ятника Тарасові Шевченко аби вшанувати Кобзаря.

Захід розпочався з виконання державного славня та спільного молебню, який відправив митрополит Чернівецький та Буковинський Української православної церкви Київського Патріархату Данило.

У своїх промовах опозиціонери неодноразово нагадували слова Шевченка, зокрема ті, що стосуються єднання довкола боротьби за майбутнє України. Таке єднання відбувається нині на Буковині: усі, кому небайдуже майбутнє країни як правової, європейської, національно та соціально справедливої держави сьогодні згуртувалися задля боротьби з антиукраїнським режимом.

По завершенню заходу опозиції, до пам’ятника Шевченко підтяглися представники влади, котрі цьогоріч вирішили покласти квіти Кобзареві… під кривавими шматами комуністів. Вочевидь буковинська влада вже навіть не намагається приховувати свої справжні ідеали та совкову, українофобську сутність.

Присутні на площі буковинці змусили комуністів згорнути свої криваві полотнища та забратися геть. Зокрема редактор газети «Час» Петро Кобевко нагадав «червоним», що саме під цим прапором вбивали і його батьків, і тисячі невинних буковинців.

Джерело: Прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода»

З нагоди 198-річчя від дня народження Тараса Шевченка сьогодні, 9 березня, керівники області та міста, відомі громадські та політичні діячі, духовенство, буковинська громада поклали вінки та квіти до підніжжя пам’ятника Великому Кобзареві у Чернівцях на Центральній площі. Відтак на центральному майдані обласного центру відбулося літературно-мистецьке свято “В сім’ї вольній, новій”, під час якого хор “Гомін Буковини” та чоловічий хор “Дзвін” Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича виконали “Заповіт” Тараса Шевченка, пісні “За байраком байрак”, “Ой, три шляхи широкії”, “Учітеся, брати мої” на його вірші, читці-декламатори зачитали уривки з поеми “Кавказ”, дружнєє посланіє Тараса Шевченка “І мертвим, і живим, і ненародженим”, вірші-посвяти.

Хорові колективи та всі присутні на святі під супровід духового оркестру заспівали “Реве та стогне Дніпр широкий”. Голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв зауважив, що день народження Тараса Шевченка – знаменна подія в літописі нашої держави, і головне для українців сьогодні – дослухатися та виконати заповітні слова Тараса Шевченка: “Єднайтеся, брати мої, молю вас, благаю”.

Михайло Папієв: Слова Тараса Шевченка співзвучні новій соціальній політиці Президента України

Сьогодні, 9 березня, в день святкування 198-ої річниці з дня народження Тараса Шевченка, спілкуючись з представниками регіональних засобів масової інформації по завершенню урочистостей та літературно-мистецького свята з цієї нагоди, голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв відзначив, що геній Тараса Шевченка в його актуальності – впродовж всіх сторінок історії України. Шевченко об’єднує минуле, сьогодення та майбутнє України, – сказав керівник крайової виконавчої влади. – Актуально сьогодні звучать Тарасові слова: “Усім нам вкупі на землі єдиномисліє подай і братолюбіє пошли”. Михайло Папієв висловив переконання, що ці слова співзвучні новій соціальній політиці Президента України Віктора Януковича, яку він ініціював днями на засіданні Уряду.

Президент наголошує, що в центрі уваги держави, влади має бути передусім людина, її життя, робота, зарплата і пенсія, стипендія і інші соціальні виплати, можливість самореалізації, отримання необхідної медичної допомоги, здобуття освіти дітьми, врешті решт відпочинок. “Не галузь, не територія, не показники економічного росту – самопочуття людей, їх захищеність стають критеріями оцінки ефективності роботи влади”, – підкреслив Михайло Папієв. Він додав, що нова соціальна політика Віктора Януковича – це в тому числі втілення Шевченкових заповітів – про кращу долю держави і народу, суспільну справедливість. “Засадничий принцип соціальних ініціатив Президента України – соціальна справедливість, допомога тим, хто потребує державної підтримки і створення умов для тих, хто працює, – зауважив голова облдержадміністрації. – Не треба очікувати, що хтось вирішить наші справи в нашому домі – ми самі маємо це зробити, розбудувати власну успішну демократичну справедливу державу, про яку мріяв Тарас Шевченко, про яку мріємо ми, кожен українець”.

Михайло Папієв відзначив, що допоки житиме в наших серцях сила Тарасового слова, доти залишатиметься віра у те, що “оживе добра слава, слава України” “в сім`ї вольній, новій” європейської спільноти.

Джерело: прес-служба ОДА

Як повідомлялось, 7 березня на засіданні уряду Янукович доручив Кабінету міністрів із травня провести перерахунок пенсій, з 1 червня відновити виплати вкладникам Ощадбанку СРСР. Янукович також пообіцяв підвищення доплат учасникам, інвалідам війни, членам сімей померлих ветеранів війни, інвалідам праці, шахтарям.

Янукович також пообіцяв, що з травня в Україні запрацює іпотека під 2-3% річних, а також доручив уряду спростити процедуру реєстрації транспортних засобів.

Опозиція негативно сприйняла свіжі обіцянки Януковича. Зокрема, партія «Наша Україна» розглядає обіцянки президента щодо соціальних реформ як спробу випустити пару суспільного невдоволення напередодні виборів та як прояв небезпечного популізму, єдиною метою якого є покращення електоральних рейтингів Партії регіонів, але не життя громадян України.

А у партії «Батьківщина» вважають, що «в переддень парламентських виборів влада роздасть 7 мільярдів, але після виборів забере у людей з лихвою, в кілька разів більше, так само як це вони зробили після президентських виборів».

Тиждень



КОМЕНТАРІ (1)

Якби Шевченко воскрес та познайомився з нинішньою владою, то попросив би негайно його закопати знову, а ви... тоже мені " втілення Шевченківських заповітів"....

avatar

Палагна

09 березня 2012 16:13