Губернатор Буковини вигнав підлеглих на свіже повітря

Губернатор Буковини вигнав підлеглих на свіже повітря

25.03.2013, 18:41

       Сьогодні працівники обласної державної адміністрації та обласної ради допомагають комунальникам прибирати від снігу територію адміністративної будівлі, у якій вони розташовані.

        Звертаючись до керівників структурних підрозділів облдержадміністрації і територіальних відомств центральних органів виконавчої влади, Михайло Папієв доручив організувати роботу силами очолюваних ними колективів з прибирання снігу біля будинків, у яких вони працюють. «Думаю, буде правильно, якщо годину-дві державні службовці попрацюють з лопатами на свіжому повітрі і приберуть сніг біля своїх робочих приміщень, на прилеглій території, тротуарах, - зауважив керівник виконавчої влади краю. – Власне, ми маємо своїм власним прикладом показати, що боротись з негодою потрібно усім разом, та й вимагати від інших наведення ладу можна тоді, коли ти навів порядок у себе». 25 березня, голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв під час апаратної наради особливу увагу приділив організації роботи із життєзабезпечення населених пунктів регіону у зв’язку з погіршенням погодних умов.

Нагадаємо трохи більше року тому губернатор Буковини разом з заступниками вже відкидав сніг під стінами ОДА. Для того, аби долучитися до прибирання вулиць міста Чернівці, 7 лютого 2012 року голова ОДА Михайло Папієв підтримав ініціативу працівників облдержадміністрації розчистити від снігу територію, прилеглу до будівлі «будинку з левами».  “Всі звикли сподіватися, що хтось прийде і зробить все, щоб нам комфортно жилося, проте починати треба, передусім, з себе, – відзначив голова ОДА. – Можна взяти лопату і розчистити сніг біля своєї оселі, біля будинку, що поряд, біля приміщення, де працюєш, і тільки тоді, зробивши щось власними руками, можна вимагати дії від когось”. Поряд з керівником крайової виконавчої влади Михайлом Папієвим прибирати вулицю Грушевського від снігу за лопати взялися заступники голови, керівники та працівники структурних підрозділів облдержадміністрації та обласної ради. “Вважаю таку толоку гарним починанням, бо робити все треба не словом, а ділом, – підкреслив Михайло Папієв. – І сьогодні саме ділом закликаю працівників установ, організацій краю, буковинців долучитися до прибирання снігу”. Глава облдержадміністрації зауважив, що, звісно, можна сподіватися на комунальні служби, але чекати поки хтось прибере замість тебе неправильно – потрібно власним прикладом показати, що ми можемо впоратися зі стихією, об’єднатися і прибрати сніг.

Керівник фракції «Фронту змін» у міськраді Олексій Каспрук ТОРІК так прокоментував губернаторську акцію:

"Цікаво, що критиком роботи мерії виступив не тільки Фронт змін, а голова облдержадміністрації Михайло Папієв. У нас чомусь розцінили акцію «губернатор з лопатою» виключно як сигнал для населення, заклик проявити активність. Але, очевидно, коли губернатор береться за лопату, це треба сприймати і як нищівну критику роботи мерії, яка не в змозі навіть перед головним адміністративним будинком краю, у центрі міста навести порядок, що вже казати про якісь віддалені куточки міста. Гадаю, п. Михайлишину варто було б подумати над цим".

1