'Телеканал зараз терпить такий сором через дії конкретного менеджера, якого змусив конкретний губернатор', - Леся Оробець (оновлено)

"Телеканал зараз терпить такий сором через дії конкретного менеджера, якого змусив конкретний губернатор", - Леся Оробець (оновлено)

23.10.2012, 19:10

"Губернатор Буковини Михайло Папієв нарешті взявся за четверту владу - за засоби масової інформації", - Бурбак.

"Після численних порушень, які були зафіксовані в ході виборчої кампанії, втручання у роботу органів місцевого самоврядування, після повної узурпації  виконавчої і представницької гілок влади, губернатор Буковини Михайло Папієв нарешті взявся за четверту владу - за засоби масової інформації", - так прокоментував останні події в області керівник обласного виборчого штабу ОО "Батьківщина" Максим Бурбак. Як передає кореспондент BukNEWS, сьогодні він разом з своїми колегами дав прес-конференцію в Чернівцях.

"Особисто я завжди був прихильником незалежної преси..., - продовжив свій виступ Максим Бурбак, - Вчора ми побачили лише одну сторону. Після того як пан Забродський особисто вимкнув трансляцію передачі "Хто тут живе?", телеканалу ЗІК, де я брав участь як експерт, тому що йому щось не сподобалося, цей канал втратив мене як глядача. Мені цікаво, коли пан Папієв дасть відповідь на всі ті приклади застосування ним адміністративного впливу... Я запрошую пана Папієва на будь-які відкриті дебати".

Ситуації в медіа-просторі Буковини торкнулася також присутня на прес-конференції народний депутат України пані Олеся Оробець.

"Телеканал зараз терпить такий сором через дії конкретного менеджера, якого змусив конкретний губернатор", - Леся Оробець 

"Ті, хто бачили вчорашній фільм по ТВА, ті, хто розуміє ситуацію з середини, розуміють, що слова правди там немає, - цитує кореспондент BukNEWS слова народного депутата України Олесі Оробець. - Це просто чорнота, яка була вилита на моїх колег, на моїх однопартійців, друзів. І правда в тому, що вся вертикаль влади, як в області, так і в державі належить конкретним людям. І якби хоч речення там було правдиве. то ці люди б давно сиділи. Тим паче, що в цій країні не гребують садити опозиціонерів навіть без будь-яких доказів. Так як це відбувається з Тимошенко чи Луценком. При цьому ми хочемо показати і продемонструвати іншу якість політики. Ми не боїмося говрити правду. Ми готові публічно вийти на площу в місті Чернівці, ми готові до публічних дебатів. Всі кого вчора згадували у цьому фільмі, готові прийти на цю площу з документами, пояснити будь-кому, хто захоче поставити запитання, публічно обговорити всі звинувачення, які там звучали і довести свою точку зору, показати людям правду.

Зверніть увагу, що тут йде мова про стандарти якості не тільки в політиці, але й в журналістиці... Якість в жуналістиці - це злободенна проблема, конкретні докази, документи і найважливіше - іншій стороні дають можливість дати свою оцінку, свої коментарі. Ми розуміємо, що цей телеканал зараз терпить такий сором через дії конкретного менеджера, якого змусив конкретний губернатор. І маючи причетність до власників телеканалу, звичайно, ми могли діяти методами, які від нас очікував губернатор. А обклавшись Державною службою охорони вони, мабуть, розраховували, що ми штурмом будемо брати цей телеканал, чи звільняти цього директора. Ні! Ми не готові до цього. Ми - власники телеканалу - звернулися до третьої сторони, ми звернулися до комісії з журналістської етики, до пана Мостового, ми будемо звертатися до Незалежної Медіа профспілки. для того щоб вони нас розсудили. Ми стверджуємо, що те що відббувається останнім часом на телеканалі - той сюжет, який випустили на ньому вчора, - не має нічого спільного з високими стандартами журналістики, які жителі Чернівців, власники телеканалу, врешті політики завжди вимагали від цього телеканалу. Я думаю, що правильно було б зараз викликати і губернатора, і ставленика від Партії регіонів, який йде зараз по місту Чернівці на публічні дебати. Шановні! Ми стомилися бачити політтехнологів, підставних журналістів, джинсу. нам хочеться побачити правду! Чом би й ні! На головній площі міста. Будь-ласка. відповідайте за своїх ставлеників. Ніякого захоплення телеканалу ми здійснювати не будемо. Ми не будемо зараз розпочинати юридичну війну, хоча маємо на це право. Нам важливо показати, що журналістика і політика у місті Чернівці можуть бути іншими, тому що Чернівці на це заслуговують. Це не конфлікт між власниками і менеджером. Це конфлікт між владою і опозицією".

Має свою версію того, що трапилося в Чернівцях також народний депутат України Андрій Парубій:

"Влада поставила всім свою ціну. Купують виборців. журналістів, суддів. Вони переконані, що кожно в цій країні можна купити або залякати. Емма дала приклад громадянської поведінки. Бо від цього залежить і майбутнє. Кожному треба зробити вчинок. А те, що ми бачили на каналі - це приклад того, як знищується незалежна преса. Кого не можуть купити, того нищать. Як ТВі. Але, на жаль, є такі, які купляються. І тоді журналісти стають штабними агітаторами Партії регіонів. Прикро, що приклад того, як має працювати журналістика показують молодші тим, хто нібито досвідченіший".

BukNEWS готовий надати місце для оприлюднення позиції керівника телеканалу ТВА Василя Забродського з приводу порушених під час прес-конференції питань.

1